ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά στη Σερβία από δηλώσεις Κοτζιά για το Κόσοβο

Η δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, προχθές, στην Πρίστινα ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς προκάλεσε προβληματισμό στο Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε στείλει αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ ζητώντας διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Κοτζιά στην Πρίστινα. Αναμένω ότι η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται, δεν θα αναθεωρήσει τη στάση για μη αναγνώριση της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου» αναφέρει σε δήλωση του για την εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο αρχηγός της σερβικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι κατανοεί τη θέση της Ελλάδας και το γεγονός ότι υπομένει ισχυρές πιέσεις για να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Η εφημερίδα «Μπλιτς» στο ίδιο δημοσίευμα, φιλοξενεί και ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι που αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και η θέση αυτή παραμένει αμετάβλητη».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ πραγματοποιεί από προχθές περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια με επισκέψεις στην Πρίστινα, τα Τίρανα και σήμερα το Σεράγεβο. Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν το δεύτερο μέρος της περιοδείας του στην περιοχή που ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει συνολικά πέντε χώρες (ΠΓΔΜ-Σερβία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Βοσνία και Ερζεγοβίνη) και το Κόσοβο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact