ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Athenaeum Palace: Έχουν απεγκλωβιστεί 20 άνθρωποι – Μια 24χρονη διασωληνωμένη, δύο με σοβαρά εγκαύματα

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace στη Συγγρού, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από την φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace επί της λεωφόρου Συγγρού.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, από την φωτιά που ξέσπασε στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου και γρήγορα οι καπνοί έπνιξαν τον 6ο και 70 όροφο υπάρχουν τρεις τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο.

Σε αρκετά σοβαρή κατάσταση είναι μια 24χρονη, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με αναπνευστικά εγκαύματα. Επίσης αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασε μια 32χρονη και ένας 25χρονος με κατάγματα.

Η πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει 20 άτομα μέχρι αυτή την ώρα. Επτά άτομα ήταν εγκλωβισμένα σε μπαλκόνι έκτου ορόφου. Τρεις απεγκλωβίστηκαν από το κλιμακοστάσιο και δύο με τη βοήθεια εξωτερικής σκάλας: ο ένας από τον 6ο όροφο και ο δεύτερος από τον 7ο.

«Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, έγινε άμεση κινητοποίηση, επεκτάθηκε σε όλο τον πρώτο όροφο, εγκλωβίστηκαν άτομα στον πρώτο όροφο και στους υπερκείμενους ορόφους. Από τον όροφο που ξέσπασε η φωτιά είναι και τα άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα» δήλωσε υποστράτηγος της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα, στο δεύτερο όροφο παρατηρήθηκε έντονη οσμή πετρελαίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίες θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι προκειμένου να ελέγξουν δωμάτιο-δωμάτιο το ξενοδοχείο. Δείτε βίντεο με τον απεγκλωβισμό γυναίκας:

«Επικράτησε πανικός αλλά προσπαθούσαμε να είμαστε πιο ήρεμοι για να καθησυχάσουμε τους πελάτες… Η φωτιά ξέσπασε στους κάτω ορόφους του ξενοδοχείου αλλά υπήρχε έντονος καπνός ως τον έβδομο όροφο… Επτά άτομα ήμασταν στο έκτο όροφο, έξι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και ένας πελάτης, και περιμέναμε περίπου 20-25 λεπτά να απεγκλωβιστούμε», δήλωσε ένας σερβιτόρος του ξενοδοχείου.

Ενδείξεις για εμπρησμό

Η φωτιά που ξέσπασε εντός του Athenaum Palace είναι πολύ πιθανό να προέρχεται και από εμπρησμό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «protothem.gr». Κι αυτό γιατί το δωμάτιο 202 εντοπίστηκαν δυο μπετόνια γεμάτα με πετρέλαιο με αποτέλεσμα να σπεύσει άμεσα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, καθαρίστριες φέρονται να είπαν στους πυροσβέστες ότι μετέφεραν τα μπετόνια με το πετρέλαιο τυλιγμένα μέσα σε σεντόνια, τοποθετώντας τα σε δωμάτιο. Μάλιστα, μια καθαρίστρια ξέσπασε σε λυγμούς, μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εμπρηστική ενέργεια.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Η φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace επί της λεωφόρου Συγγρού 123 ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (05/12). Η φωτιά ξεκίνησε από μια μικρή κουζίνα του ξενοδοχείου στον πρώτο όροφο αλλά οι πυκνοί καπνοί έφτασαν έως τον έκτο και τον έβδομο όροφο, προκαλώντας την αίσθηση πως από εκεί είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά. Κάποιοι από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, μέσα στον πανικό, κατέβηκαν στο δρόμο με τις πυτζάμες.

Επί τόπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που μετά από σχεδόν μια ώρα κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Εικόνες που συγκλονίζουν έκαναν γρήγορα το γύρο του διαδικτύου από τη φωτιά στο Athenaeum Palace. Μια γυναίκα είχε βγει στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου με ένα μαντήλι στο πρόσωπο για να μπορεί να αναπνεύσει και ζητούσε βοήθεια, ενώ μια δεύτερη εμφανίστηκε σε πλαϊνό παράθυρο για να ζητήσει βοήθεια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact