ΕΛΛΑΔΑ

Φουντώνουν ξανά οι φήμες για οριζόντια μέτρα ΚΑΙ στα σούπερ μάρκετ!

«Παγώνουν» εκατομμύρια ανεμβολίαστους πολίτες οι πληροφορίες που έρχονται στο φως από τη σύσκεψη Μητσοτάκη με φορείς της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι επαγγελματίες της αγοράς φέρονται να έθιξαν στον πρωθυπουργό θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με φόντο τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο.

Θυμίζουμε πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες υποχρεούνται να εισέρχονται σε όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου με αρνητικό τεστ και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Το ίδιο ισχύει ακόμα και για τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Με δεδομένα τα παραπάνω επομένως, μερίδα των φορέων έκαναν λόγο για «οριζόντια μέτρα» στο σύνολο της αγοράς και της οικονομικής ζωής της χώρας, φωτογραφίζοντας τα σούπερ μάρκετ, όπου για ευνόητους λόγους η είσοδος επιτρέπεται σε όλους τους πολίτες χωρίς την επίδειξη κανενός πιστοποιητικού.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση λίγο μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μίλησε επίσης για «οριζόντια μέτρα».

Μάλιστα το ζήτημα έθιξε σχετικά δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Προσέξτε στο 18:09 την ερώτηση της δημοσιογράφου αλλά και την απάντηση του κ. Οικονόμου, η οποία φούντωσε ξανά τις φήμες για λήψη περιοριστικών μέτρων και στα σούπερ μάρκετ!!!

Επί λέξει:

Δημοσιογράφος: «Για την σύσκεψη με τους φορείς (σ.σ. στο Μαξίμου), εκπρόσωποι του λιανεμπορίου έχουν υποστηρίξει ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός λόγω του ότι στα σούπερ μάρκετ μπορούν να μπαίνουν οι πελάτες χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού ή τεστ και ζητούν την εφαρμογή του μέτρου και για τα σούπερ μάρκετ. Είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση ή κάποιο άλλο μέτρο;

Kυβ. Εκπρόσωπος: «Έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρο το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται εκεί (σ.σ. στα σούπερ μάρκετ), υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο κόσμος πηγαίνει εκεί κυρίως για να προμηθευτεί τρόφιμα, οποότε καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ιδιαίτερη η συνθήκη. Σε ό,τι αφορά την ανάγκη προσαρμογής του πλαισίου ή κάποιων πρόσθετων μέτρων εάν απαιτηθεί είμαστε ανοικτοί να τα δούμε, αλλά πάντοτε στην κατεύθυνση που θα πληρούνται οι βασικές αρχές των μέτρων που είχαμε μέχρι τώρα».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact