ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη: «Συμπεριφέρθηκαν στην Τζωρτζίνα σαν πειραματόζωο, η κεταμίνη έδωσε τη χαριστική βολή»

Η Τζωρτζίνα, ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα που εξέπνευσαν μέσα σε 33 μήνες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο δολοφονήθηκε από κεταμίνη που χρησιμοποίησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη Μαλένα και την Ιριδα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δηλώνει βέβαιος πως τα τρία παιδιά δολοφονήθηκαν, τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν διαφορετικοί εξωγενείς παράγοντες.

Εξήγησε επίσης γιατί η Μαλένα δεν μπορεί να είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια. «Το πρώτο σύμπτωμα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, που δεν εντοπίστηκε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για εξωγενή παράγοντα πολύ κοντά στην οικογένεια που έχει οδηγήσει τουλάχιστον το ένα παιδί στο θάνατο, απάντησε ότι «όσον αφορά στην Τζωρτζίνα είναι επιβεβαιωμένο».

«Και θα ήθελα να εκφράσω μια αμιγώς προσωπική κρίση, που δεν έχει να κάνει με στοιχεία αλλά με ό,τι έχω προσλάβει εγώ και με τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο δράστης και στα τρία παιδιά. Η Τζωρτζίνα δεν είμαι βέβαιος, και σε συνδυασμό με αυτές τις λέξεις που αναφέρατε, ότι υπέφερε από μόνο έναν εξωγενή παράγοντα. Η Τζωρτζίνα υπέφερε, είναι βέβαιο, αλλά το ποιος είναι ο εξωγενής παράγοντας που επιδρούσε κάθε φορά δεν το γνωρίζουμε. Και δεν είμαι και βέβαιος ότι μπορούμε να το μάθουμε για όλα τα περιστατικά» αναφέρει. Ουσιαστικά ο κ. Λέων εικάζει πως ο δράστης έκανε πειράματα για να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα!

«Το σίγουρο είναι όμως ότι τον καθοριστικό ρόλο είχε η κεταμίνη. Και αν θέλετε τη χαριστική βολή, σε ένα κοριτσάκι που πραγματικά υπέφερε πάρα πάρα πολύ» συγκλονίζει ο ιατροδικαστής.

«Για τα δύο πρώτα περιστατικά είναι σε μια διαδικασία πραγματογνωμοσύνης από δύο συναδέλφους, οι οποίοι είναι πολύπειροι και άνθρωποι που κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί. Όσον αφορά την προσωπική μου πάντα εκτίμηση και για τα δύο πρώτα περιστατικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και για εξωγενή παράγοντα, ο οποίος βέβαια είναι διαφορετικός από τον τελικό παράγοντα της Τζωρτζίνας και νομίζω ότι περιγράφεται πλήρως ειδικά στο βρέφος απ’ όλα τα στοιχεία που έχουμε. Αλλά και στη Μαλένα, απ’ όλα τα στοιχεία που οι έμπειροι συνάδελφοι θα συλλέξουν» κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact