ΕΛΛΑΔΑ

«Φρούριο» λόγω ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη


Τέσσερα συλαλλητήρια το απόγευμα από συνδικάτα, φορείς και κόμματα – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή θα μετατραπεί σήμερα η Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 4000 χιλιάδες αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν για τα εγκαίνια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της 79ης ΔΕΘ.

Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις θα αρχίσουν να παίρνουν τις θέσεις τους, ενώ όσο περνάει η ώρα και πλησιάζει η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο η διέλευση των πολιτών σε αρκετές περιοχές του κέντρου θα γίνει απαγορευτική. Ήδη από χθες στην πόλη του Θερμαϊκού έχουν φτάσει αστυνομικοί από την Αθήνα και περιοχές της Βορείου Ελλάδος προκειμένου να ενισχύσουν της δυνάμεις της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας καταρτίστηκε παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη.

Οι διαταγές που έχουν πάρει οι δυνάμεις των ΜΑΤ, είναι να μην απαντούν σε τυχόν προκλήσεις διαδηλωτών, να κρατούν αμυντική στάση και να επεμβαίνουν μόνο όταν κρίνουν ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν με άλλο τρόπο τυχόν επεισόδια. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν συνεχώς περιπολίες και θα προβαίνουν σε έλεγχους σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.
Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη οι πορείες,οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ακόμα και μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Μάλιστα αναμένεται να στηθούν κιγκλιδώματα περιμετρικά του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πετάει καθ όλη τη διάρκεια των πορειών στο ουρανό της Θεσσαλονίκης και θα ενημερώνει τους συναδέλφους τους στο έδαφος, ενώ τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν τα αστυνομικά μέτρα. 

Ταυτόχρονα τέσσερα συλλαλητήρια

Για σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί τέσσερα μεγάλα συλλαλητήρια. Στις 18.00 έχουν δώσει ραντεβού στην Καμάρα πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Ξεχωριστό συλλαλητήριο, όπως έκαναν άλλωστε και πέρσι, θα πραγματοποιήσει το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Το κάλεσμα που απηύθυναν οι εκπρόσωποί τους έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Μισή ώρα αργότερα θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους. 

Απαγόρευση στάθμευσης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επίσης, ήδη από χθες το πρωί τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας, που θα ισχύσουν μέχρι τις 3 το απόγευμα της Κυριακής. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στους εξής δρόμους: Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Λεωφ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι την Πλατεία ΧΑΝΘ), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου κι από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη), Γρηγ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης), Ν. Γερμανού (από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Μ. Ανδρόνικου (από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Προξένων (καθ’ όλο το μήκος της), Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Κασσάνδρου (από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων) και Αγίας Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Β. Γεωργίου). Επίσης, απαγορεύεται η στάση – στάθμευση στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία, καθώς επίσης στη Λεωφ. Νίκης.

Τα μέτρα της Τροχαίας για σήμερα μετά τις δύο το μεσημέρι παίρνουν τη μορφή του ολικού αποκλεισμού του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πιο ειδικά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Λεωφ. Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφ. Νίκης (καθ’ όλο το μήκος της), Κουντουριώτη (καθ’ όλο το μήκος της), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Κασσάνδρου (καθ’ όλο το μήκος της), Προξένων (καθ’ όλο το μήκος της), Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Τσιμισκή (καθ’ όλο το μήκος της) και Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη).

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, εναλλακτικά, από τις 2 σήμερα το μεσημέρι και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται (από ανατολικά προς δυτικά) μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λεωφ Νίκης (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν).
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact