ΚΟΣΜΟΣ

Φρούριο οι εγκαταστάσεις ύδρευσης στο Παρίσι -Μυστηριώδης κλοπή στολών για χημικά από νοσοκομείο

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις ύδρευσης στο Παρίσι υιοθέτησε η γαλλική κυβέρνηση, αφού και από τα χείλη του πρωθυπουργού της χώρας ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα.

Η απόφαση για τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας έρχεται μετά από αναφορές για μία ανησυχητικά ανεξήγητη κλοπή προστατευτικών στολών για χημικά και βιολογικά υλικά, από κορυφαίο νοσοκομείο στο Παρίσι, σύμφωνα με την Telegraph.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο οπλοστάσιο που βρήκε η αστυνομία σε διαμέρισμα στο Μόλενμπεκ του Βελγίου- εκεί όπου σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις στο Παρίσι- ήταν και χημικά.

Η Eau de Paris, η κρατική επιχείρηση ύδρευσης του Παρισιού ήδη απαγόρευσε την πρόσβαση σε έξι σημαντικά σημεία, εξαιρώντας μόνο το βασικό προσωπικό, δηλαδή 8 άνδρες ασφαλείας που είναι διαπιστευμένοι από το υπουργείο Αμυνας και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με την Le Parisien. “

Παράλληλα, υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού, όπου υπάρχει προστατευτικός φράχτης και ανιχνευτές για να σημάνει συναγερμός σε περίπτωση εισβολής. Επιπλέον, για να περιορίσει τον κίνδυνο μόλυνσης, η Eau de Paris αύξησε την ποσότητα του χλωρίου που προστίθεται στο νερό, σε πέντε σημεία. Το χλώριο, πέρα από το γεγονός ότι προστίθεται για λόγους υγείας, είναι και δείκτης για κάποια ανωμαλία στο νερό. Αν τα επίπεδα του χλωρίου πέσουν, τότε σημαίνει ότι υπάρχει βιολογική μόλυνση, ανέφερε η πρόεδρος της εταιρείας ύδρευσης του Παρισιού.

Ολα αυτά, τη στιγμή που μία δεκάδα προστατευτικές στολές, που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επαφής με εξαιρετικά μολυσματικούς ιούς, όπως ο Εμπολα, ή με επικίνδυνα χημικά και βιολογικά προϊόντα, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από το νοσοκομείο Necker του Παρισιού. «Φτερά» έκαναν και περίπου η τριπλάσια ποσότητα προστατευτικών μποτών, όπως και γάντια και αντιβακτηριακές μάσκες.

Η εξαφάνιση αυτού του εξοπλισμού παρατηρήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με το νοσοκομείο. Οπως προέκυψε αυτή την εβδομάδα, νοσοκομεία σε όλη τη Γαλλία έχουν εφοδιαστεί με το πιο ισχυρό αντίδοτο για σαρίν και άλλα χημικά αέρια, για πρώτη φορά.

Οπως ανέφερε άλλωστε ο Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή, η χώρα δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα όταν πρόκειται για τρομοκράτες, ανάμεσά τους και τα χημικά και βιολογικά όπλα, χωρίς να κάνει όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Ιρακινές και Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αναπτύξει χημικά όπλα, δημιουργώντας παρακλάδι αφοσιωμένο στην έρευνα και τα πειράματα, με βοήθεια από επιστήμονες από το Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες της περιοχής.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact