ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τον Οκτώβριο θα αποφασιστεί η παράδοση των Μιστράλ στη Ρωσία


Θα λάβω την απόφασή μου στα τέλη του Οκτωβρίου, αναλόγως με την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ

Εγγυήσεις για την εκεχειρία στο ουκρανικό έδαφος ζητά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, συνεχίζοντας να ασκεί πιέσεις στη Ρωσία, μην παραδίδοντας τα ελικοπτεροφόρα πολεμικά πλοία μέχρι τον Οκτώβρη.
           
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ ότι θα αποφασίσει στα τέλη Οκτωβρίου για την παράδοση των ελικοπτεροφόρων πολεμικών πλοίων Μιστράλ στη Ρωσία, αφού εκτιμήσει την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί έως τότε.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να επιτευχθεί εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία και να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία.

«Θεώρησα ότι δεν ήταν δυνατόν να παραδοθεί το πρώτο πλοίο στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ υπήρχαν αποδείξεις ότι Ρώσοι στρατιώτες ενδέχεται να εμπλέκονταν στις συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. Θα λάβω επομένως την απόφασή μου στα τέλη του Οκτωβρίου, αναλόγως με την εξέλιξη της κατάστασης», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Ιράκ, είπε ότι «η Γαλλία θα μπορούσε να ενταχθεί σε έναν πολυεθνικό στρατιωτικό συνασπισμό και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τη Βαγδάτη».

Όσον αφορά τη Συρία και τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα αυτή ωστόσο, τόνισε ότι θέλει να έχει στη διάθεσή του αποδείξεις ότι οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της Γαλλίας δεν θα αποβεί προς όφελος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact