ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Χαιρετίζουν την εκεχειρία ΟΗΕ και ΗΠΑ


Την ελπίδα ότι η εκεχειρία θα είναι διαρκής εξέφρασε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών – Την ευχή να οδηγήσει σε οριστική διευθέτηση του μεσανατολικού έκανε ο Τζον Κέρι

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν εξέφρασε απόψε την ελπίδα ότι η εκεχειρία στη Γάζα θα είναι “διαρκής” και ότι θα δώσει την ευκαιρία να ανοίξει ο δρόμος για μια “πολιτική διαδικασία” μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Ο Μπαν κάλεσε και τις δύο πλευρές “να αναλάβουν τις ευθύνες τους” και εκτίμησε ότι “η παραμικρή παραβίαση της εκεχειρίας θα ήταν εντελώς ανεύθυνη” πράξη. “Ένα λαμπρότερο μέλλον για τη Γάζα και το Ισραήλ εξαρτάται από τη βιώσιμη εκεχειρία” σημείωσε στην ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από την πλευρά του χαιρέτισε και αυτός την επίτευξη εκεχειρίας, ευχόμενος να οδηγήσει σε μια οριστική διευθέτηση του μεσανατολικού.

Ο Κέρι ήταν ο αρχιτέκτονας της επανέναρξης του απευθείας διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που διήρκησε από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Απρίλιο φέτος. Μετά την αποτυχία εκείνης της ειρηνευτικής διαδικασίας, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν ανέλαβε κάποιον άλλο ενεργό ρόλο. Στην ανακοίνωσή του σήμερα κάλεσε “όλες τις πλευρές να τηρήσουν πλήρως τους όρους” της μεταξύ τους συμφωνίας και χαιρέτισε το μεσολαβητικό ρόλο της Αιγύπτου, υπενθυμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον “συνεργάστηκε στενά” με το Κάιρο, το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σύγκρουση.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact