ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δικαιοσύνη και ευαισθησία για τα κόκκινα δάνεια

«Αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες δεν έχουν καμία αξιοπιστία»

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είχε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία σε δήλωσή της υπογράμμισε πως «η χώρα έχει υποστεί εξαιρετικά μεγάλη ζημιά από την εφαρμογή των capital controls, αλλά και από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι φανερό ότι αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες δεν έχουν καμία αξιοπιστία για να τις ξανά ανοίξουν».

«Το λογαριασμό της εκ νέου κεφαλαιοποίησης των τραπεζών που δεν χρειαζόταν θα τον πληρώσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, περίπου 25 δις. Αυτό που χρειάζεται είναι να προκύψει κυβέρνηση ευρείας λαϊκής υποστήριξης και αποδοχής για να μπορέσει επιτέλους να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Θα πρέπει γρήγορα να γίνουν κινήσεις ανάκτησης της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να προστατέψουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και να χρηματοδοτηθούν ξανά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε άλλο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ έχουμε 18 χιλιάδες νέες απολύσεις μέσα σε ένα μήνα και 1800 λουκέτα», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συνάντηση.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, τόνισε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ότι «θα πρέπει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να δουν με δικαιοσύνη και ευαισθησία το ζήτημα των κόκκινων δανείων που ταλανίζουν τις ελληνικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις. Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και προφανώς δεν μιλάμε γι’ αυτούς που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν σε περίοδο κρίσης, αλλά γι’ αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση που βιώνουμε ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact