ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο Τσίπρας κάθε φορά που χρειάζεται να δράσει προτιμά την απόδραση

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει τυχόν συμπόρευση με τον Γ. Παπανδρέου

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τον για «απόδραση από την εξουσία», εκτιμώντας ότι δεν προχωρά σε κυβέρνηση συνασπισμού καθώς φοβάται τις ευθύνες του.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάθε φορά που χρειάζεται να δράσει προτιμά την απόδραση» τόνισε η κα Γεννηματά, διερωτώμενη από πού προκύπτει ότι δεν υπάρχει σταθερότητα αφού το τρίτο μνημόνιο υπερψηφίστηκε από 220 βουλευτές.

«Έχει καταρρεύσει κτίριο, μέσα βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, έχουν πάει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, βγάζουν τα πρώτα μπάζα, και όταν είναι να βγάλουν τους ανθρώπους ο δήμαρχος λέει “στοπ δεν ελέγχω απόλυτα το δημοτικό μου συμβούλιο”» ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τα μέτρα έπρεπε πρώτα να συζητήσουν την εξειδίκευσή τους, ένα οδικό χάρτη εφαρμογής τους και την αξιολόγηση από τους δανειστές, και μετά να συζητήσουν για το ενδεχόμενο εκλογών. «Η αυτοδυναμία είναι μια ακόμη αυταπάτη, μόνο μαζί μπορούμε, κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της κρίσης», σημείωσε.

«Χιλιάδες άνθρωποι που μας είχαν γυρίσει την πλάτη τώρα γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε, εκφράζοντας την ελπίδα της για ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με τη μη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, η Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές κατά του Προκόπη Παυλόπουλου σημειώνοντας ότι «έχουμε πει ότι πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα απαρέγκλιτα» και απηύθυνε τα βέλη της στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι «κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην φτάσει στον άνεργο ο λογαριασμός των μέτρων».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, η κα Γεννηματά τόνισε ότι «δεν έχει σημασία να κάνει συνεννοήσεις σε επίπεδο κορυφής αν αυτό δεν έχει ανταπόκριση από τη βάση. Δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη από τη βάση και υπήρξε μια πρώτη θετική αντίδραση και τώρα γίνονται συνεννοήσεις» προαναγγέλλοντας τελικές αποφάσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact