ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργία Μπίκα: Η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου για βιασμό

Την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα.

Αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων του δικαστικού φακέλου, η εισαγγελική λειτουργός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο γόνο

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην πρότασή της, η οποία αριθμεί 60 σελίδες, η εισαγγελική λειτουργός -κατά πληροφορίες- απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Δέχεται, από την άλλη, τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.

Προς την κατεύθυνση της απαλλαγής, επικαλείται στην πολυσέλιδη αναφορά της το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη (εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης).

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Μηνύσεις από την Γεωργία Μπίκα σε 6 μάρτυρες που δεν ήταν στο πάρτι

Μηνύσεις σε βάρος 6 ατόμων κατέθεσε από πλευράς της η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Όπως λέει ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας, με τον οποίο η νεαρή κοπέλα βρέθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο, 6 άτομα που έδωσαν ψευδείς καταθέσεις στις αρχές, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου.

«Αυτό προκύπτει από αντικειμενικά στοιχεία, όπως είναι οι κάμερες του ξενοδοχείου. Τα άτομα αυτά υποστηρίζουν πως ήταν μαζί με την Γεωργία στο πάρτι, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν πήγαν καθόλου, ενώ άλλοι είχαν φύγει ήδη πριν από το τραγικό συμβάν» δήλωσε στο ThessToday.gr ο κ. Ζιώγας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβάλλει την πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ώστε να αποφασιστεί εάν τελικά θα «μπει» στο αρχείο ή θα εκδοθεί σχετικό βούλευμα για δίκη.

«Λόγω αυτού, εμείς προχωρήσαμε σε ακόμη μία ενέργεια πριν από 10 ημέρες. Υποβάλαμε αίτημα για περαιτέρω ανάκριση καθώς ισχυριζόμαστε πως ο βιασμός ήταν ομαδικός, κι όχι ατομικός. Επίσης στο πρώτο στάδιο της προανάκρισης διαπιστώσαμε πως υπάρχουν κάποια κενά, κι για αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον εισαγγελέα είτε να εντοπιστούν ή να προχωρήσει η υπόθεση σε ανάκριση προκειμένου να καλυφθούν» πρόσθεσε ο κ. Ζιώγας και σημείωσε ότι η ψυχολογική κατάσταση της 24χρονης είναι πολύ άσχημη: «Δυστυχώς η Γεωργία είναι σαν να το ξαναζεί όλο αυτό, κι ας έχει περάσει καιρός. Βρίσκεται σε μία υπερβολικά δύσκολη θέση. Βιώνει ένα μεγάλο βασανιστήριο».

Όπως ανέφερε, η νεαρή η γυναίκα δεν θα το βάλει κάτω και θα διεκδικήσει τη δικαίωσή της: «Από την άλλη, κάθε μέρα βρίσκει τον δρόμο της. Από ότι μου έλεγε σήμερα, θεωρεί πως θα γίνει και πάλι δυνατή όπως ήταν πριν το περιστατικό, και πως θα υποστηρίξει τα θέματά της και θα διεκδικήσει το δίκιο της, το οποίο είναι κάτι που πιστεύουμε όλοι», κατέληξε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact