ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας δεν κάνει για αυτή τη δουλειά

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση μεταξύ του Νίκου Φίλη και του Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό», με τον κ. Γεωργιάδη να σημειώνει πως η πρώτη φορά αριστερά ψήφισε την πιο σκανδαλώδη ρύθμιση από καταβολής κράτους αναφερόμενος στην επιχείρηση της Μυκόνου η οποία γλίτωσε το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί καταβάλλοντας με την ρύθμιση ποσό πολύ μικρότερο.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης έχοντας ήδη χαρακτηρίσει προηγούμενα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικούς απατεώνες», μιλώντας για στρέβλωση όλων όσων είχε τάξει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ««Τον κακομοίρη τον Αλέξη Τσίπρα. Τον έπιασαν κορόιδο, αυτοί οι κακοί άνθρωποι. Άρα αν τον έπιασαν κορόιδο δεν κάνει για αυτή τη δουλειά», τόνισε αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι χάλασαν οι προφορικές διαβεβαιώσεις που είχε από τους δανειστές. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «αρχικά ήταν η συμφωνία γέφυρα χωρίς τη δόση, μετά η τμηματική καταβολή της δόσης, και μετά η συνολική συμφωνία και δει μακροπρόθεσμη». Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φορολογική ρύθμιση η οποία έφερε έσοδα στο κράτος λέγοντας «Η πρώτη φορά αριστερά ψήφισε την πιο σκανδαλώδη ρύθμιση από καταβολής κράτους. Δεν χαρίσατε μόνο προσαυξήσεις αλλά χαρίζει πρόστιμα για λαθρεμπόριο και πλαστά τιμολόγια. Στην επιχείρηση της Μυκόνου έβαλε ο ΣΔΟΕ πρόστιμο 7,8 εκατ. και εντέλει πλήρωσε ούτε τα μισά και καθάρισε».

Η απάντηση δια στόματος κ. Φίλη ήταν «Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη μάχη του κ. Γεωργιάδη για να πείσει τον ελληνικό λαό τον οποίο έχει καταδικάσει. Και μου έκανε εντύπωση ότι μας κατηγορεί για ότι δεν παίρνουμε την ώρα που οι ίδιοι δεν έπαιρνα τίποτα από τους φόρους που επέβαλαν. Για παράδειγμα τα μεγάλα χρέη των εταιρειών πετρελαιοειδών τα οποία χαρίζατε. Πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει, με τις 100 δόσεις δώσαμε δυνατότητα σε επιχειρήσεις και οφειλέτες να ρυθμίσουν οφειλές μεγάλου ύψους. Εμείς δώσαμε την δυνατότητα και υπήρξε ανταπόκριση για 500 χιλιάδες φορολογούμενους. Εσείς με υποτίθεται ανάλογη ρύθμιση δεν πετύχατε τίποτα. Όσον αφορά το ότι ανέφερε ότι ήταν λάθος η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος κάνει λάθος. Πήγαμε στην Ρωσία, στο Πεκίνο, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις, πετύχαμε συνεννόηση για επενδύσεις σε άλλες χώρες. Όλα αυτά θα ξεκλειδώσουν όταν λυθεί το θέμα της διαπραγμάτευσης γιατί τώρα υπάρχει αβεβαιότητα την οποία νιώθουν όλοι»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact