ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αδύναμοι όσο ποτέ οι Χριστιανοδημοκράτες

Το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU) μαζί με το αδελφό βαυαρικό Χριστιανοικοινωνικό (CSU) ανέρχεται πλέον σε μόνο 32%, είναι δηλαδή το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) είναι ελαφρά βελτιωμένο και ανέρχεται σε 23% (+1%). Κέρδη αποκομίζει και το λαϊκιστικό ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), του οποίου το ποσοστό είναι πλέον σε παγγερμανικό επίπεδο 13% (+1%). Ακολουθούν οι Πράσινοι με 11% (-1%), το κόμμα της Αριστεράς με 8% (αμετάβλητο) και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) με 6% (-1%).

Προ των εκλογών του 2013 οι Χριστιανοδημοκράτες δεν είχαν υψηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, εν τούτοις το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ ήρθε τελικά πρώτο με 41,5%, όπως επισήμανε στο περιοδικό Stern ο Μάνφρεντ Γκιούλνερ, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa, το οποίο διεξήγαγε την έρευνα. Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα όμως ανησυχούν μετά τα ράπισμα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στο κρατίδιο μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όπου ήρθαν τρίτοι.

Η δημοσκόπηση των Stern-RTL έχει σημασία δεδομένου ότι την ερχόμενη Κυριακή διεξάγονται οι τοπικές εκλογές για τη γερουσία του Βερολίνου και η καγκελάριος Μέρκελ βρίσκεται υπό πίεση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην γερμανική πρωτεύουσα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα λάβει 22-24%, το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και οι Πράσινοι 18% αντίστοιχα, η Αριστερά (Die Linke) και οι Εναλλακτικοί (AfD) από 14%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact