ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Κάλεσε τη γειτονική χώρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

Η υπουργός ‘Αμυνας της Γερμανίας και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ επανέλαβε την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο και κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Καταστήσαμε απολύτως σαφές, στην αλληλεγγύη και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα και την Κύπρο» δήλωσε στο πλαίσιο επίσκεψής της στη γερμανική κορβέτα «Ludwigshafen am Rhein», η οποία συμμετέχει στην αποστολή UNIFIL των Ηνωμένων Εθνών και πλέει ανοιχτά της Κύπρου.

Η Γερμανία, τόνισε η υπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, κάλεσε «από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της» την Τουρκία να αποδεχθεί «αυτή τη νομική αντίληψη, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρόσθεσε η ίδια, όρισε ένα πλαίσιο κυρώσεων. «Τώρα πρέπει να δούμε πώς αυτό το πλαίσιο θα γεμίσει για το μέλλον με σύνεση», συνέχισε και επισήμανε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι «πλούσια σε κοιτάσματα, τα οποία χρειαζόμαστε για την παροχή ενέργειας» και για αυτό έχουν σε αυτήν την περιοχή «πάρα πολλοί τεράστια οικονομικά συμφέροντα».

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου, η ‘Αγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμτουρκίαένα «επεκτείνοντας μέσω μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας με τη Λιβύη σημαντικά τα όρια της θαλάσσιας περιοχής της στην ανατολική Μεσόγειο». Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τη

Η ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ παρακολούθησε άσκηση της γερμανικής κορβέτας στην περιοχή και είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της Σάββα Αγγελίδη, ενώ επισκέφθηκε και τις γερμανικές δυνάμεις στη Λεμεσό μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Βερολίνο. Κατά την επίσκεψή της, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει των Χριστουγέννων, η υπουργός ‘Αμυνας έφερε στο γερμανικό πολεμικό σκάφος το «Φως της Ειρήνης» από την Βηθλεέμ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact