ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανίδες, μάνα και κόρη, έκαναν σπίτι τους το αεροδρόμιο της Λάρνακας -Ζουν εκεί τον τελευταίο χρόνο

Είναι από τις περιπτώσεις που η ζωή μιμείται τον κινηματογράφο. Κατά κάποιο τρόπο. Γιατί η περιπέτεια δύο Γερμανίδων, μητέρας και κόρης, θυμίζει την υπόθεση του «Terminal».

Μετά από την απέλασή τους από το Ισραήλ, όταν έληξε η βίζα τους, οι δύο Γερμανίδες ζουν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, για πάνω από ένα χρόνο. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα καταστήματα του αεροδρομίου, το εστιατόριο, το WiFi και το μπάνιο, από τον Αύγουστο του 2014, όταν και έφτασαν εκεί. Το ίδιο διάστημα, κοιμούνται μέσα σε sleeping bag, στο πάρκινγκ, ακόμη και τους μήνες του χειμώνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Telegraph, οι δύο γυναίκες εμφανίζονται απρόθυμες να επιστρέψουν στη Γερμανία, παρά τις προσφορές για βοήθεια από την πρεσβεία της πατρίδας τους και ντόπιους αξιωματούχους. Οι αρχές του αεροδρομίου έχουν ελάχιστες πληροφορίες για τις δύο γυναίκες, όμως δηλώνουν ότι μετά από τη φιλοξενία των δύο Γερμανίδων για πάνω από ένα χρόνο, τώρα είναι η ώρα για άλλους- την κυβέρνηση ή την πρεσβεία- να τις βοηθήσει να προχωρήσουν.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να προσεγγίσουμε ανθρωπιστικά το θέμα και να τις βοηθήσουμε, στη βροχή, τη ζέστη, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος μας», είπε ο εκπρόσωπος του Αεροδρομίου Κύπρου, Αδάμος Ασπρης, στην Telegraph. «Ο ρόλος μας είναι να βοηθάμε τον κόσμο να ταξιδεύει από και προς τo κτίριό μας, όχι να μένουν σε αυτό. Είμαστε αεροδρόμιο, όχι ξενοδοχείο. Νομίζω ότι πλέον είναι καιρός κάποιος να βοηθήσει αυτές τις δύο γυναίκες να αποφασίσουν προς τα πού θέλουν να ταξιδέψουν, από το αεροδρόμιο της Λάρνακας», πρόσθεσε.

Η μητέρα θεωρείται ότι έχει συγγενείς στο Ισραήλ και θέλει να επιστρέψει εκεί, αλλά περιμένει να ξεκαθαριστεί το θέμα. Στο μεταξύ, μαζί με την κόρη της έχουν αρνηθεί να δεχθούν οποιαδήποτε επίσημη βοήθεια από το αεροδρόμιο, ταυτόχρονα όμως, αρνούνται να φύγουν από εκεί. Οι αξιωματούχοι της γερμανικής πρεσβείας στη Λευκωσία λένε ότι έψαξαν τους φακέλους τους, αλλά δεν έχουν ανοιχτή υπόθεση για τη μητέρα. «Επίσημα, δεν έχει προσεγγίσει ποτέ την πρεσβεία ζητώντας βοήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας στην Telegraph, προσθέτοντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε πιθανότατα ότι οι δύο γυναίκες θα αναχωρούσαν για τη Γερμανία και όχι το Ισραήλ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact