ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανοί εμπόδισαν φιλοξενία προσφύγων με αφορμή την προστασία των δέντρων [εικόνες]

Θέση κατά της κατασκευής νέου κέντρου φιλοξενίας για 192 πρόσφυγες, πήραν οι κάτοικοι του προαστίου Μπλακενέζε στο Αμβούργο, το οποίο θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα στη Γερμανία.

Το κατά κεφαλήν εισόδημα στο συγκεκριμένο προάστιο, κοντά στον ποταμό Ελβα, ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο του Γερμανού πολίτη, όπως σημειώνεται στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία έγινε πρώτο θέμα, η διαμαρτυρία των κατοίκων του για την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να φιλοξενήσει άλλους 192 πρόσφυγες.

Το 2015 η Γερμανία δέχθηκε περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και περίπου 45.000 εξ’ αυτών βρίσκονται στο συγκεκριμένο προάστιο. Οι κάτοικοί του αντέδρασαν αρχικά βγάζοντας στους δρόμους τα πολυτελή αυτοκίνητά τους ενώ στη συνέχεια σκέφτηκαν τη νομική οδό με την αφορμή να έρχεται από το κόψιμο δέντρων που θα χρειαζόταν για την κατασκευή του κέντρου.

Οι κάτοικοι εμπόδισαν την κοπή δέντρων στην οδό Bjornsonweg, όπου θα κατασκευαζόταν το κέντρο φιλοξενίας και μάλιστα ένας εξ’αυτών κατέφυγε στο δικαστήριο και κατάφερε την έκδοση δικαστικής απόφασης για την απαγόρευσή της, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι αυτή παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το περιβάλλον.

Μια εκ των κατοίκων μάλιστα, η Ρενάτε Κρεντς τόνισε ότι η περιοχή δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες, καθώς θα έπρεπε η τοπική κυβέρνηση να προνοήσει για έξτρα φύλαξη προκειμένου να αποφευχθούν τα κρούσματα κλοπών που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν ξενώνες που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact