ΕΛΛΑΔΑ

Γερνάμε πεθαίνουμε και μας «αντικαθιστούν» με αλλοδαπούς: Πόσοι θα είναι οι Έλληνες το 2050

Οι γηγενείς Έλληνες γερνάνε, δεν κάνουν παιδιά και νομοτελειακά πεθαίνουν, «αντικαθιστόμενοι» από τους αλλοδαπούς που ήρθαν για να μείνουν στην Ελλάδα και έχουν διασκορπιστεί σε κάθε σημείο της χώρας

Η Ελλάδα βρίσκεται σε έντονο καθοδικό ρυθμό μείωσης του πληθυσμού της από το 2011, οπότε και καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων ελέω μνημονίων που είχαν αρχίσει να κτυπούν τον «πυρήνα» της ελληνικής κοινωνίας.

Για πρώτη φορά μετά την περίοδο της Κατοχής του 1944 ο ελληνικός πληθυσμός κατέγραφε μείωση και δεν είχαμε πόλεμο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν επιστήμονες για την υπογεννητικότητα, οι θάνατοι καταγράφονται ετησίως περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ είναι ενδεικτικό, ότι το έτος 2017 στην Ελλάδα είχαμε 88.553 γεννήσεις και 124.501 θανάτους.

Τα παραπάνω στοιχεία, καθώς και το φλέγον δημογραφικό πρόβλημα όπως καταγράφεται στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν από ομιλητές σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Παρουσιάζοντας στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ιδρυτής & Πρόεδρος της HOPEgenesis, ανέφερε ότι ο πληθυσμός στη χώρα μας αναμένεται να φτάσει τα 8 εκατ. το 2050, με βάση ένα συντηρητικό σενάριο.

Η πιο ευνοϊκή περίοδος για τις γεννήσεις στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μαιευτήρα κ. Χανδακά, καταγράφεται μεταξύ 1960-1980, ενώ αμέσως μετά η ελληνική γεννητικότητα άρχισε να έχει φθίνουσα τάση.

Συγκεκριμένα, ο ολικός δείκτης αναπαραγωγής, ο οποίος υποδηλώνει τον αριθμό των παιδιών που αποκτάει κάθε γυναίκα στη διάρκεια της αναπαραγωγικής της ηλικίας, μεταβλήθηκε από 1,31 που ήταν το 2004, σε 1,5 το 2008 και 2009, ενώ μειώθηκε ξανά σε 1,35 το 2017. Ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, η ηλικία απόκτησης του πρώτου παιδιού από τις Ελληνίδες, η οποία από τα 28,8 έτη που ήταν το 2008, μετατέθηκε στα 30,3 έτη το 2016.

Το πιο δυσοίωνο μήνυμα, όμως, συνοψίζεται στη βαθιά γήρανση του πληθυσμού τις επόμενες δεκαετίες, καθώς προβλέπεται ότι το 36% των κατοίκων της Ελλάδας το 2050 θα είναι άνω των 65 ετών. Το ποσοστό αυτό αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι τη δεκαετία του ΄70 ήταν 6% και στις μέρες μας υπολογίζεται στο 18-20%.

Φυσικά αυτό σημαίνει πως η «μαγική» λύση που θα προσφερθεί θα είναι η «ενσωμάτωση» των χιλιάδων παράνομων μεταναστών που μπαίνουν στην χώρα.

Μια «ενσωμάτωση» που θα αντικαταστήσει ολοκληρωτικά τον ελληνικό πληθυσμό σε 50 χρόνια το πολύ καθώς αυτοί που έρχονται γεννάνε, αυτοί διαβιούν εδώ όμως απλά διαχειρίζονται τον… εαυτό τους.

Άλλωστε κάποιοι έντεχνα έκαναν άπαντες πολύ «δύσκολους» στο να συνάπτουν σχέσεις και να δημιουργούν οικογένειες (κανονικές , όχι διαλυμένες) να τα λέμε και αυτά…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact