ΕΛΛΑΔΑ

Για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας συζήτησαν Κικίλιας-Καμίνης


Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επισπευσθούν οι εργασίες για την ετοιμασία των κτιρίων στα οποία θα στεγαστούν τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης

Η αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του υπουργού. 

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επισπευσθούν οι εργασίες για την ετοιμασία των κτιρίων στα οποία θα στεγαστούν τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης, ενώ συζήτησαν και τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων «ΘΗΣΕΑΣ», που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων. 

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο δήμος χρειάζεται στήριξη, γι΄ αυτό και οι περισσότεροι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, που τώρα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ., θα διατεθούν για την αστυνόμευση του κέντρου. 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του σημείωσε: «Τόνισα στον κ. Καμίνη ότι πρωταρχική μας επιδίωξη είναι η αστυνόμευση σε επίπεδο καθημερινότητας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στον πολίτη μία Αστυνομία που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: Κύρος – Αποτελεσματικότητα – Φιλικότητα. Μία Αστυνομία που μπορεί να προλαμβάνει και να καταπολεμά την παραβατικότητα εξίσου αποτελεσματικά. Αυτό βέβαια προϋποθέτει τους αστυνομικούς στους δρόμους και όχι στα γραφεία». 

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επισήμανε: «Ο δήμος είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία, πόσω μάλλον όταν το ξέρουμε ότι μας αφαιρέθηκε η Δημοτική Αστυνομία εν μια νυκτί και υπάρχει ακόμα πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Γι΄ αυτό ακριβώς βρισκόμαστε εδώ σήμερα, να δούμε πώς θα γίνει αυτή η συνεργασία και γι΄ αυτό ακριβώς και ο δήμος διαθέτει υποδομή στην Ελληνική Αστυνομία και κτιριακή και σε θέματα τεχνικά, ηχόμετρα, αυτοκίνητα κ.λπ.». 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, ανέφερε: «Από όσο είμαστε σε θέση, γιατί ακριβή αποτίμηση δεν έχουμε, να κοιτάξουμε τα πράγματα έτσι μακροσκοπικά λίγο, νομίζω ότι υπάρχει κάποια βελτίωση ειδικά στις γειτονιές».
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact