ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννιτσά: 17χρονος εκβίαζε και παρενοχλούσε ανήλικη μέσω Facebook


Θύμα μια ανήλικη από χώρα του εξωτερικού, η οποία δεχόταν απειλές από έναν 17χρονο από τα Γιαννιτσά

Άλλη μια υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων έφερε στο «φως» η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή τη φορά με θύμα μια ανήλικη από χώρα του εξωτερικού, η οποία δεχόταν απειλές από έναν 17χρονο, από τα Γιαννιτσά.

Ο νεαρός ήταν συνδιαχειριστής σε προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από το οποίο απειλούσε την ανήλικη να του στείλει προσωπικό άσεμνο φωτογραφικό υλικό, το οποίο και η κοπέλα έπραξε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε από τις Αρχές της χώρας του εξωτερικού, στην οποία και βρίσκεται η ανήλικη, για την υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.

Έπειτα από έρευνες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και εντόπισε τρεις ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του επίμαχου προφίλ.

Ακολούθησε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης και εντοπίστηκαν οι τρεις ημεδαποί χειριστές-ιδιοκτήτες των εν λόγω συνδέσεων διαδικτύου, στην περιοχή των Γιαννιτσών. Από την αστυνομική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι συνδιαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο 17χρονος γιος του ενός εκ των ανωτέρω.

Επίσης, προέκυψε ότι ο δράστης είχε παραβιάσει – διεισδύσει και στα ασύρματα δίκτυα – συνδέσεις διαδικτύου των άλλων δύο προαναφερόμενων ατόμων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και τις χρησιμοποιούσε προκειμένου να καθιστά δυσχερή τον εντοπισμό του.

Κατά την έρευνα της Αστυνομίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σε βάρος του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σημειώνεται ότι το προαναφερόμενο άτομο από την αλλοδαπή, που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, έχει συλληφθεί από τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact