ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η καθολική εκκλησία είναι ενάντια στην καμπάνια με τα μπουγελώματα


Δεν έχει να κάνει με την καμπάνια αυτή καθεαυτή, αλλά με την έρευνα για το ALS που αναζητά τη θεραπεία στα ανθρώπινα γονίδια

Δεν είναι λίγοι όσοι έχουν επιλέξει όχι μόνο να μην συμμετέχουν στη διαδικτυακή τρέλα με τα μπουγελώματα παγκοσμίως. Άλλοι γιατί θεωρούν ότι πρόκειται για «σταγόνα στον ωκεανό», άλλοι γιατί θεωρούν πως όλα γίνονται για πλάκα κι άλλοι έχουν εκφράσει συγκεκριμένες ενστάσεις και αντιρρήσεις. Μεταξύ των πολέμιων του «Ice Bucket Challenge» φαίνεται να είναι και η Καθολική Εκκλησία, τουλάχιστον όσον αφορά την Αμερική, καθώς το Βατικανό δεν έχει πάρει επίσημη θέση. 

Ο λόγος που επικαλούνται οι Αμερικανοί επίσκοποι για την άρνησή τους να υποστηρίξουν τα μπουγελώματα είναι το γεγονός πως ο καθολικισμός θεωρεί ανήθικη την έρευνα με τη χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, την οποία και χρηματοδοτεί ο οργανισμός για το ALS. Μεταξύ άλλων, ο Καθολικός αρχιεπίσκοπος στο Σινσινάτι έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πιστούς να αποφύγουν τις δωρεές προς το ALS Association και να διαθέσουν τα χρήματά τους σε «ηθικά καθαρούς» οργανισμούς. 

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού για το ALS αναγκάστηκαν να απαντήσουν στις αιτιάσεις, ξεκαθαρίζοντας πως όντως είναι χρηματοδότες μιας έρευνας που στηρίζεται στα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, επισημαίνοντας όμως πως αυτός που δωρίζει χρήματα μπορεί να δηλώσει πως δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθούν εκεί. 

Η Καθολική Εκκλησία θεωρεί πως κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με την άμβλωση και ισχυρίζεται ότι η χρήση των εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων παραβιάζει την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής, κάτι που πάντως κατά τις θέσεις της δεν ισχύει για τη χρήση των ενηλίκων βλαστικών κυττάρων στην έρευνα. 

«Εκτιμούμε τη συμπόνια που έχει οδηγήσει τόσους πολλούς ανθρώπους να συμμετάσχουν σε αυτό» δηλώνει ο εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπής του Σινσινάτι, «αλλά είναι μια καλά εδραιωμένη ηθική αρχή ότι ένα καλό τέλος δεν είναι αρκετό. Πρέπει και τα μέσα που οδηγούν στο τέλος να είναι ηθικά καθαρά». 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact