ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα στεκόταν όρθιος στο διάγγελμά του -Κίνηση με σημασία

Οταν ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό την Κυριακή, είπε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην τρομοκρατική απειλή. Οπότε, ούτε ο ίδιος κάθισε.

Στο διάγγελμά του, από το Οβάλ γραφείο, ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν όρθιος και όχι καθισμένος στην κλασική θέση, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Και αυτή η κίνηση δεν ήταν κάτι τυχαίο, όπως τίποτα άλλωστε σε ό,τι αφορά την εικόνα ενός Αμερικανού προέδρου.

Γιατί όμως αποφάσισε το επιτελείο του να βάλει ένα βήμα μέσα στο Οβάλ γραφείο και να μείνει όρθιος ο Ομπάμα; Η Washington Post εκτιμά ότι αυτό έγινε για δύο λόγους: το πώς θα αντιλαμβάνονταν την παρουσία του όσοι τον έβλεπαν και το πώς θα ένιωθε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος.

Σε όρθια στάση, ο καθένας φαίνεται πιο ισχυρός και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Για αυτό υπάρχουν και φράσεις όπως «όρθωσε το ανάστημά σου», ή «μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια» απέναντι σε κάτι, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Οι επικριτές του Ομπάμα τον αποκαλούν δειλό, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση την τρομοκρατίας και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έκανε το διάγγελμα της Κυριακής. Η απόφαση να σταθεί όρθιος ήταν ένας απλός, μη ειπωμένος τρόπος για να δείξει δύναμη.

Πιο σημαντικό όμως για τον Ομπάμα είναι ίσως ότι από όρθια θέση είναι πιο άνετος. Στα δύο προηγούμενα διαγγέλματά του από το Οβάλ γραφείο φαινόταν άκαμπτος και σε άβολη θέση, όταν επέλεξε να είναι καθιστός.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μόλις η τρίτη φορά που ο Ομπάμα κάνει διάγγελμα από το Οβάλ γραφείο, κάτι που από μόνο του δείχνει πόσο… αγαπά αυτή τη διαδικασία, καθώς άλλοι πρόεδροι συνήθιζαν να απευθύνονται από εκεί στον αμερικανικό λαό. Αντίθετα, ο Ομπάμα προτιμά να κάνει διαγγέλματα όρθιος, από το Ανατολικό Δωμάτιο ή τον Κήπο των Ρόδων. Προφανώς όμως ένιωσε τη σημασία της στιγμής- η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι τον προηγούμενο μήνα και το Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας πριν από λίγες ημέρες- καθιστούσε απαραίτητο να έχει ως σκηνικό για το διάγγελμά του το Οβάλ γραφείο. Για αυτό τα συνδύασε και τα δύο.

Ομως, η Washington Post εκτιμά ότι ο Ομπάμα δεν «έπαιξε» καλά το «χαρτί» του Οβάλ γραφείου, χρησιμοποιώντας το πόντιουμ. Και αυτό γιατί στα 13 λεπτά του μηνύματός του, δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο πλάνο το γραφείο του προέδρου.

Αυτό το γραφείο είναι το αντικείμενο που σηματοδοτεί για το τηλεοπτικό κοινό το χώρο που εργάζεται ο πρόεδρος και παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις. Το γραφείο είναι το πιο σημαντικό σημείο της συγκεκριμένης αίθουσας και ο Ομπάμα δεν το χρησιμοποίησε, καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα.  

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact