ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έβαλε κόκκινο κραγιόν κάτω από το μάτι

Ο Αντόνιο Ταγιάνι θέλησε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα

Καθώς γυναίκες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε διαδηλώσεις εναντίον της βίας εξαιτίας του φύλου την Κυριακή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε μια δραματική δημόσια χειρονομία για να εκδηλώσει την υποστήριξή του στο κίνημα που αξιώνει να τερματιστεί η μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ζωγράφισε μια κόκκινη γραμμή κάτω από το μάτι του με κραγιόν, καθώς συμμετείχε στις εργασίες της έκτακτης συνόδου για το Brexit στις Βρυξέλλες, όπως και διάσημοι ποδοσφαιριστές που έκαναν το ίδιο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην εκστρατεία κατά της βίας των γυναικών στην Ιταλία.

«Δεν είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι είναι συνηθισμένο», τόνισε ο πολιτικός κατά τη διάρκεια της συνόδου, αναφερόμενος στην ενδοοικογενειακή βία.

«Η βία κατά των γυναικών είναι απαράδεκτη. Το έμαθα αυτό από τη μητέρα μου και το μαθαίνω στα παιδιά μου», ανέφερε αργότερα ο Ταγιάνι μέσω Twitter.

Ποδοσφαιριστές κορυφαίων ιταλικών συλλόγων έκαναν την ίδια χειρονομία στους αγώνες της Κυριακής, σε ένδειξη υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ή χρησιμοποιώντας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης την ετικέτα #unrossoallaviolenza — δηλαδή «κόκκινη κάρτα στη βία» κατά των γυναικών.

Violence against women is unacceptable. I learned this from my mother and I’m teaching it to my children. #nonenormalechesianormale #OrangetheWorld #OrangeUrWorld #EndVAW pic.twitter.com/7PfKwMNI6b

— Antonio Tajani (@EP_President) 25 Νοεμβρίου 2018

Σύμφωνα με δεδομένα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ένα τρίτο των γυναικών παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία και το ένα στα δέκα κορίτσια παγκοσμίως έχει βιαστεί ή υποστεί σεξουαλική επίθεση.

Ο Ταγιάνι σημείωσε παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το κτίριο του ΕΚ φωτίστηκε με πορτοκαλί χρώμα για την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στην έναρξη μιας 16ήμερης καμπάνιας.

«Κανένας δεν μπορεί να προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία, ή μέσω της βίας. Πολύ περισσότερο, εναντίον γυναικών», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact