ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γιορτή της μητέρας

Γιορτή της μητέρας

H google τιμά με το σημερινό doodle όλες τις μητέρες του Κόσμου. Η Γιορτή της Μητέρας ή ημέρα της μητέρας  είναι αφιερωμένη,  σε ένα πρόσωπο αγαπητό, ένα πρόσωπο ιερό. Είναι εκείνη που αντικρίζουμε πρώτη όταν ερχόμαστε στον κόσμο.

mothers-day-2015-multiple-countries-4670323383336960-hp

Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε προκειμένου να αποδώσουμε τον θαυμασμό, αλλά και το σεβασμό, καθώς και να εκφράσουμε το μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρει και να δείξουμε την αγάπη μας, την εκτίμηση μας προς το πρόσωπο της.

Η μητέρα είναι εκείνη που διαμορφώνει χαρακτήρες, πλάθει ψυχές, ανατρέφει, φροντίζει, συμπαραστέκεται, κουράζεται, δακρύζει, αναστενάζει, αγωνιά αλλά και χαίρεται.
Η μητέρα είναι αυτή που πάντα βάζει τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα και είναι μια ασπίδα μπροστά σε κάθε κίνδυνο και γίνεται θυσία για την ευτυχία και την επιτυχία των παιδιών της.

Η αγάπη, της μάνας είναι μοναδική, δίχως όρια και κανόνες.

Ο σεβασμός, ο θαυμασμός, ανήκει στη ηρωίδα μάνα, την εργαζόμενη μητέρα, εκείνη που έχει πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Στη μάνα που εργάζεται καθημερινά και όταν γυρίζει στο σπίτι, αναλαμβάνει να φροντίζει τα παιδιά της παίζοντας πολλές φορές, διπλό ρόλο, του πατέρα και της μητέρας. Πολλές φορές αντιμετωπίζει πρακτικά θέματα, που για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα αλλά για εκείνη αποτελούν καθημερινό αγώνα.

Η μητέρα ήταν, είναι και θα είναι στη οικογένεια ο θεμέλιος λίθος, που θα δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Η Γιορτή της Μητέρας στην Αρχαιότητα

Ο εορτασμός αυτής της μέρας κρατάει από πολύ παλία. Στην Αρχαία Ελλάδα αναφέρεται ως «γιορτή της μητέρας» μια ανοιξιάτικη γιορτή αφιερωμένη στη Θεά Γαία. Η θεά Γαία, ή αλλιώς «Η μεγάλη μητέρα», ήταν σύζυγος του Ουρανού και μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων, και κάθε άνοιξη λατρευόταν ως υπέρτατη θεότητα. Με τα χρόνια η λατρεία πέρασε στην κόρη της Ρέα, που ήταν σύζυγος του Κρόνου και μητέρα του Δία. Η Ρέα ονομάστηκε “Μητέρα των Θεών”, μιας και ήταν η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες, τιμούσαν τη Ρέα, τη θεά της γης και της γονιμότητας κάθε άνοιξη.

Η Γιορτή της Μητέρας στη Σύγχρονη εποχή

Στις αρχές του 20ού αιώνα, η καθιέρωση της Γιορτής της Μητέρας, οφείλεται στην δασκάλα Άννα Τζάρβις, η οποία ήθελε να τιμήσει τη μητέρα της που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση Νοτίων και Βορείων Αμερικανών μετά τη λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου πολέμου το 1864. Οι αγώνες της Άννας Τζάρβις δικαιώθηκαν το 1914, όταν το Κογκρέσο όρισε ως επίσημη εθνική Γιορτή της Μητέρας την ημέρα αυτή.

Η Συντακτική ομάδα του Fnews.gr, εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά σε όλες  τις μητέρες του Κόσμου, να έχουν υγεία δύναμη και κουράγιο, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι επιθυμίες και τα όνειρά των παιδιών τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact