ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Δεν είναι το Grexit το πρόβλημα, αλλά η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα -Να σεβαστούμε την αξιοπρέπειά τους

Αν και το Grexit δεν δημιουργεί πρόβλημα πλέον στην ευρωζώνη, υπάρχουν άλλα ζητήματα σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας, προειδοποίησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κατά τον πρόεδρο της Κομισιόν, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, όπως είπε υιοθετώντας την ορολογία της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας σε ντιμπέιτ του think tank «Friends of Europe».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ξανά την αντίθεσή του σε ένα Grexit, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος συστημικής μετάδοσης σε περίπτωση που αυτό συμβεί. «Σαφώς έχουμε δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας και όργανα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Ομως υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι οι Ελληνες πολίτες που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες.

«Αντιμετωπίζουμε μίας μορφής ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και πρέπει να ανταποκριθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε όλα τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να βρούμε τη σωστή προσέγγιση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», τόνισε.

Ηδη η ΕΕ έχει δώσει απαντήσεις στο ελληνικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, συνέχισε ο κ. Γιούνκερ, μειώνοντας τα επιτόκια και με την επιμήκυνση της ωρίμανσης των ομολόγων. «Ολα αυτά πρέπει να γίνουν και υπάρχουν και άλλες πιθανότητες, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», κατέληξε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact