ΚΟΣΜΟΣ

Γιούχαραν τον Ολάντ σε λαϊκό προάστιο του Παρισιού

Δεκτός με σφυρίγματα αποδοκιμασίας έγινε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού όπου πριν από δέκα χρόνια είχαν σημειωθεί βίαιες, αιματηρές ταραχές.

Κατά την άφιξή του στο Λα Κουρνέβ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο —μεταξύ αυτών και πολλοί νέοι— τον γιουχάισαν ενώ λίγοι χειροκροτούσαν.

«Έρχομαι δέκα χρόνια μετά από αυτά του έγιναν, εκείνη τη φρικτή τραγωδία του Κλισί, τις ταραχές που σημειώθηκαν» είπε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ, αναφερόμενος στον θάνατο δύο αγοριών από ηλεκτροπληξία, όταν προσπάθησαν να κρυφτούν στο χώρο ενός μετασχηματιστή για να ξεφύγουν από αστυνομικούς που τους καταδίωκαν, στο Κλισί-σου-Μπουά.

Ο θάνατος των δύο ανηλίκων σηματοδότησε την αρχή τριών εβδομάδων ταραχών στα περισσότερα προάστια της Γαλλίας που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και την ανασφάλεια.

Σήμερα «πρέπει να φέρουμε την ειρήνη, τη συνοχή και την αλληλεγγύη» στα προάστια, πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ μπαίνοντας κατόπιν σε ένα κτίριο για να εγκαινιάσει μια Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης, έργο της οποίας είναι να στηρίζει τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων στις λαϊκές συνοικίες.

«Δεν υπάρχουν χαμένα προάστια στη Δημοκρατία. Δεν υπάρχει περιθωριακή Γαλλία», είπε στην ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι ο δικός του ρόλος είναι να διασφαλίσει την «ισότητα». «Θέλουμε την ίδια Γαλλία ή θα πρέπει να ζούμε χωριστά, να είμαστε ύποπτοι οι μεν για τους δε επειδή δεν προερχόμαστε από το σωστό προάστιο, επειδή δεν έχουμε το σωστό χρώμα δέρματος;» συνέχισε.

Από το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ολάντ έχει επισκεφθεί περίπου 30 φορές τα γαλλικά προάστια, οι κάτοικοι των οποίων είχαν ψηφίσει συντριπτικά υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact