ΚΟΣΜΟΣ

Γκι Φερχόφστατ: Το Brexit είναι μια τραγωδία για την Ευρώπη, αλλά την έχει ενώσει

«Η ευρωπαϊκή ιδέα είναι περισσότερο δημοφιλής σήμερα παρά ποτέ»

Ο Γκι Φερχόφστατ, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία της Βρετανίας για να φύγει από την ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν μια «τραγωδία για την Ευρώπη» αλλά είχε ως αντίκτυπο κανείς άλλος στη γηραιά ήπειρο να μη θέλει να δει τη χώρα του να εγκαταλείπει την Ένωση.

«Το Brexit είναι πράγματι μια τραγωδία για την Ευρώπη»  είπε ο Γκι Φερχόφστατ, φιλελεύθερος πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και ο κύριος σύνδεσμος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit σε συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη. «Όταν μια μεγάλη χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δύσκολα μπορεί να πει κάποιος ότι είναι φανταστικά.  Ωστόσο, από το Brexit και μετά στις περισσότερες χώρες οι πολίτες δεν θέλουν μια έξοδο της χώρας τους. Ουδείς θέλει πλέον ένα Nexit, την έξοδο της Ολλανδίας, ή ένα Frexit, την έξοδο της Γαλλίας…. αυτό που βλέπουμε μετά το Brexit είναι ότι η ευρωπαϊκή ιδέα είναι περισσότερο δημοφιλής σήμερα παρά ποτέ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θεωρεί «πολύ ειρωνικό» όταν μια χώρα που θέλει να φύγει στο τέλος να πρέπει να διεξαγάγει ευρωπαϊκές εκλογές.

«Ωστόσο είμαι ιδιαίτερα πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών στη Βρετανία θα δείξει μια πολύ μεγάλη υποστήριξη υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων».

Επίσης, ο Φερχόφστατ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φιλελεύθερη συμμαχία του, το ALDE, μαζί με το κόμμα «Η Δημοκρατία Εμπρός» του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, θα σχηματίσουν μια ισχυρή κεντρώα ομάδα που θα γίνει ομάδα επιρροής όπως οι Σοσιαλιστές και ότι οι Συντηρητικοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αποσπάσουν την πλειοψηφία για πρώτη φορά μετά τις πρώτες ευρωεκλογές που διεξήχθησαν το 1979.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μποντιμπιλντεράς που έκανε ενέσεις με λάδι κινδυνεύει η ζωή του

Ένας bodybuilder έκανε ενέσεις λάδι στα χέρια του…

Έξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ με Τζανακόπουλο, Πολάκη, Παππά

Όλοι εναντίον όλων για την συντριβή στις κάλπες…

Στήνουν προβοκάτσια στη Θράκη οι Τούρκοι

Λίγοι αλλά και αρκετοί ταυτόχρονα διέκριναν το βράδυ…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Η πραγματικότητα πίσω απο τις ομιλίες του Τσίπρα

Το παιχνίδι που παίχτηκε πριν τις εκλογές της…

Δεν εκλέγεται το Τζέισον Αντιγόνη στην Περιφέρεια Αττικής

Δείτε πώς τα πήγε το Τζέισον Αντιγόνη στην…

Χανιά: Ήρωας – υπάλληλος ταβέρνας σώζει πελάτη από πνιγμό

Το Σάββατο το βράδυ, ένας πελάτης την ώρα…

Ευρωβουλευτής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Εδώ λοιπόν προκύπτει ένα ερώτημα: Πώς θα ταξιδέψει…

Παραιτήθηκε η Μεγαλοοικονόμου

Την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του…
contact