ΚΟΣΜΟΣ

Γκι Φερχόφστατ: Το Brexit είναι μια τραγωδία για την Ευρώπη, αλλά την έχει ενώσει

«Η ευρωπαϊκή ιδέα είναι περισσότερο δημοφιλής σήμερα παρά ποτέ»

Ο Γκι Φερχόφστατ, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία της Βρετανίας για να φύγει από την ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν μια «τραγωδία για την Ευρώπη» αλλά είχε ως αντίκτυπο κανείς άλλος στη γηραιά ήπειρο να μη θέλει να δει τη χώρα του να εγκαταλείπει την Ένωση.

«Το Brexit είναι πράγματι μια τραγωδία για την Ευρώπη»  είπε ο Γκι Φερχόφστατ, φιλελεύθερος πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και ο κύριος σύνδεσμος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit σε συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη. «Όταν μια μεγάλη χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δύσκολα μπορεί να πει κάποιος ότι είναι φανταστικά.  Ωστόσο, από το Brexit και μετά στις περισσότερες χώρες οι πολίτες δεν θέλουν μια έξοδο της χώρας τους. Ουδείς θέλει πλέον ένα Nexit, την έξοδο της Ολλανδίας, ή ένα Frexit, την έξοδο της Γαλλίας…. αυτό που βλέπουμε μετά το Brexit είναι ότι η ευρωπαϊκή ιδέα είναι περισσότερο δημοφιλής σήμερα παρά ποτέ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θεωρεί «πολύ ειρωνικό» όταν μια χώρα που θέλει να φύγει στο τέλος να πρέπει να διεξαγάγει ευρωπαϊκές εκλογές.

«Ωστόσο είμαι ιδιαίτερα πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών στη Βρετανία θα δείξει μια πολύ μεγάλη υποστήριξη υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων».

Επίσης, ο Φερχόφστατ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φιλελεύθερη συμμαχία του, το ALDE, μαζί με το κόμμα «Η Δημοκρατία Εμπρός» του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, θα σχηματίσουν μια ισχυρή κεντρώα ομάδα που θα γίνει ομάδα επιρροής όπως οι Σοσιαλιστές και ότι οι Συντηρητικοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αποσπάσουν την πλειοψηφία για πρώτη φορά μετά τις πρώτες ευρωεκλογές που διεξήχθησαν το 1979.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact