ΚΟΣΜΟΣ

Γκουαϊδό από Νταβός: Αντιμετωπίζουμε μια διεθνή και εγκληματική κοινοπραξία, έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας

«Δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι»

Τη βοήθεια της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ που συνεδριάζει στο Νταβός της Ελβετίας ζήτησε σήμερα ο Χουάν Γκουαϊδό, αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, διαβεβαιώνοντας πως «μόνοι μας, δεν θα τα καταφέρουμε».

Ο Γκουαϊδό, τον οποίο οι οργανωτές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ περιγράφουν ως «πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και αναγνωρισμένο από περισσότερες από 50 χώρες ως προσωρινό πρόεδρο», δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε μια διεθνή και εγκληματική κοινοπραξία, έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας».

Στο Νταβός ήταν που πέρσι πολλοί αρχηγοί κρατών είχαν πρώτοι δηλώσει πως αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Και στις 23 Ιανουαρίου 2019, έναν ακριβώς χρόνο πριν από τη σημερινή ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αυτός ο τότε άγνωστος στη διεθνή σκηνή πολιτικός, ο οποίος είχε μόλις εκλεγεί πρόεδρος του κοινοβουλίου, είχε αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος μπροστά σ’ ένα πλήθος υποστηρικτών του στο Καράκας, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Έναν χρόνο αργότερα, η επίθεσή του εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα, παρά την υποστήριξη των ΗΠΑ, 35 ευρωπαϊκών χωρών και κρατών όπως η Κολομβία.

Ο Γκουαϊδό δήλωσε πως η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια «τραγωδία που δεν έχει προηγούμενο». «Η Βενεζουέλα δεν είναι μια εμπόλεμη χώρα, δεν ακούμε να πέφτουν οι βόμβες, όμως αισθανόμαστε το κλάμα, τον πόνο των μανάδων».

Στον Γκουαϊδό έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας. Ωστόσο τη Δευτέρα μετέβη στην Κολομβία. Από εκεί πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Βέλγιο και μετά στην Ελβετία, όπου προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, έναν από τους μείζονες υποστηρικτές του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact