ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγορόπουλος, Ερντογάν, πλειστηριασμοί -Ερχεται 3ήμερο κόλασης στην Αθήνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς έρχεται τριήμερο «φωτιά».

Την Τετάρτη είναι η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, αλλά και ημέρα πραγματοποίησης πλειστηριασμών, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν. Ηδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ πραγματοποιούνται συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα βρίσκονται και Τούρκοι κομάντος για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου. 
Για τρεις ημέρες η Αθήνα θα μοιάζει με πόλη φρούριο, αφού θα γεμίσει αστυνομικούς στο πλαίσιο των μέτρων της τάξης, ενώ αναμένεται να κλείνουν κατά διαστήματα κεντρικοί δρόμοι.

Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου 
 
Τα μέτρα ασφαλείας αυτές τις τρεις ημέρες θα είναι δρακόντεια. Την Τετάρτη που θα πραγματοποιηθούν πορείες για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκωνέα στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Για την ώρα παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αστυνομικών που θα συμμετέχουν στα μέτρα τάξης. Ωστόσο υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχαν διατεθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί. Την Τετάρτη πάντως αναμένεται το σύνολο της αστυνομίας στην Αττική  να είναι σε πλήρη ετοιμότητα
Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια.

Οι εντολές που αναμένεται να έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών.

Ταυτόχρονα, το πρωί της Τετάρης θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, ενώ όπως κάθε χρόνο ενώ ενδεχομένως να κλείσουν και κάποιοι σταθμοί του μετρό

Πέρυσι τέτοια εποχή τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης λίγο πριν ολοκληρωθούν οι πορείες αντιεξουσιαστών για την επέτειο των 8 ετών από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος ενώ ξεκίνησε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά. Με επίκεντρο την οδό Σολωμού, πραγματοποιούσαν καταδρομικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μολότοφ και με τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Μάλιστα, αντιεξουσιαστές, χρησιμοποιούν και… πιστόλια (!) με τα οποία εκτοξεύουν προς την πλευρά των αστυνομικών εκρηκτικά ενώ χρησιμοποιούν και «εξελιγμένες» βόμβες μολότοφ που κάνουν τρομακτικό θόρυβο πέραν της φλόγας που προκαλούν. 

Επί ποδός και στα Ειρηνοδικεία
Η Τετάρτη είναι πλέον ημέρα πλειστηριασμών οπότε και στα Ειρηνοδικεία αναμένεται να υπάρχει αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Εξάλλου θα έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από τα όσα θλιβερά σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με ΜΑΤ και πολίτες να έρχονται στα χέρια μέσα στα δικαστήρια. Με τη μία πλευρά να αδειάζει πυροσβεστήρες στους αστυνομικούς και εκείνοι να απαντούν με χρήση χημικών.
Αυτά τα γεγονότα που σίγουρα δεν άρεσαν στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να ξανασυμβούν.

Ο Ερντογάν έρχεται και φέρνει μαζί του ένα μικρό στρατό

Ενας μικρός στρατός θα βρίσκεται σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή, λίγο πριν την άφιξη, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ερντογάν στην Ελλάδα, είναι πως σήμερα έφτασαν Τούρκοι κομάντος στην Αθήνα, ενώ μία δεύτερη ομάδα αναμένεται να έρθει αύριο, Τρίτη. Οι τουρκικές ομάδες ασφαλείας θα συμμετάσχουν σε συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Οπως είναι αναμενόμενο, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο. Οι Τούρκοι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Αθήνα θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας αυτοψία στις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν, ενώ θα «τσεκάρουν» και την περιοχή στην οποία θα διαμείνει.

Μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα θα φτάσουν και 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική θα βρίσκονται στις… επάλξεις. Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ταράτσες «χτενίζοντας» τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος. Ετσι, για άλλη μία φορά το κέντρο της πόλης θα είναι σχεδόν απροσπέλαστο για τους πολίτες εκείνες τις ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact