ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκες και οι δύο νεκροί αστυνομικοί στη Λιέγη

Με μονοήμερη άδεια από τη φυλακή βρισκόταν στους δρόμους της πόλης ο δράστης

Σε τρία άτομα σκόρπισε τον θάνατο ένας άνδρας σήμερα στη Λιέγη, μεταξύ των οποίων ήταν δύο αστυνομικοί και ένας περαστικός στο σημείο των πυροβολισμών. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, οι δύο εκπρόσωποι της Τάξης ήταν γυναίκες.

Ο άνδρας, που έχασε και αυτός τη ζωή του αργότερα, από ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, είναι ένας 36χρονος παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος είχε βγει με μονοήμερη άδεια από τοπική φυλακή, χθες Δευτέρα (28/05). Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, οι ερευνητές εξετάζουν αν είχε ασπασθεί το Ισλάμ και αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί όντας στη φυλακή.

Εισαγγελέας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο άνδρας επιτέθηκε στις γυναίκες αστυνομικούς από πίσω με μαχαίρι -κοπίδι σύμφωνα με την RTBF- γύρω στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) σε μια λεωφόρο στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Αφού τις μαχαίρωσε, δήλωσε ο εισαγγελέας Φιλίπ Ντουλιέ, ο άνδρας άρπαξε ένα από τα όπλα τους, τις πυροβόλησε και τις σκότωσε προτού κατέβει τον δρόμο και πυροβολήσει και σκοτώσει έναν 22χρονο άνδρα που καθόταν σε θέση επιβάτη ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια ο άνδρας πήγε σε ένα σχολείο όπου έπιασε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο, προκαλώντας μεγάλη επέμβαση οπλισμένων αστυνομικών. Τα παιδιά οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος καθώς ξέσπασε ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα οι άνθρωποι στους δρόμους να αρχίσουν να τρέχουν αναζητώντας καταφύγιο. Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν προτού εντέλει σκοτωθεί ο δράστης.

«Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως περιστατικό τρομοκρατίας», είπε ο Ντουλιέ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το εθνικό κέντρο κρίσεων, που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες τα τελευταία τρία χρόνια, ανέφερε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα αλλά δεν αύξησε το επίπεδο επιφυλακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο ένοπλος φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, είπε πως είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί τι προκάλεσε το συμβάν.

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς Φίλιππος επισκέφθηκε τη Λιέγη, τη μεγαλύτερη πόλη στη γαλλόφωνη βελγική περιφέρεια της Βαλλονίας, προκειμένου να μάθει από κοντά όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact