ΚΟΣΜΟΣ

H «πολύ έξυπνη για να πάει φυλακή» φοιτήτρια σε νέες δικαστικές περιπέτειες

Μαχαίρωσε τον φίλο της και τη γλίτωσε, ήθελε όμως κι άλλα

Θυμάστε την πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια της Οξφόρδης που είχε μαχαιρώσει τον σύντροφό της με κουζινομάχαιρο και ο δικαστής αρνήθηκε να τη στείλει πίσω από τα κάγκελα γιατί ήταν «πολύ έξυπνη για να πάει φυλακή»;

Η Lavinia Woodward είχε γλιτώσει τη φυλακή, καθώς ο δικαστής τον Ιούνιο του 2017 είχε κρίνει πως θα ήταν κρίμα «αυτή η εξαιρετικά ικανή νεαρή κοπέλα να μην ακολουθήσει τη μακροχρόνια επιθυμία της να ασκήσει το επάγγελμα που επιθυμεί».

Αφού της επέτρεψε να επιστρέψει κανονικά στο πανεπιστήμιο, επιφυλάχθηκε για την ποινή της, η οποία τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς αποκρυσταλλώθηκε σε 10 μήνες φυλακή με 18μηνη αναστολή.

Παρά το γεγονός όμως ότι έπεσε στα πολύ μαλακά, με την απόφαση να προκαλεί μάλιστα σάλο στο δικαστικό σύστημα της Αγγλίας, η ίδια άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, καθώς δεν ήθελε τίποτα να σκιάζει το άμεμπτο βιογραφικό της.

17250531970374

Οι δικηγόροι της θέλησαν να σβηστεί η ποινή από το ποινικό της μητρώο και να μετατραπεί σε απλό πρόστιμο, μιας και κάτι τέτοιο την εμποδίζει να βρει μια καλή δουλειά ως γιατρός. Ο νέος δικαστής όμως Johannah Cutts έσπευσε να πει πως η πρωτόδικη απόφαση παραήταν χαριστική για να θέλει η νεαρή να το τραβήξει κι άλλο!

«Ό,τι έκανε, παραμένει σοβαρό παράπτωμα», κατέληξε, χαρακτηρίζοντας την πρωτόδικη ετυμηγορία ως «εποικοδομητική και συμπονετική ποινή». Εκείνη είπε απλώς πως της κατέστρεψαν το όνειρο να γίνει καρδιοχειρουργός και θα πρέπει να τη βγάλει πια με απλή ιατρική έρευνα.

Ακόμα και επιστολή έφερε από πρώην καθηγητή της στην Οξφόρδη όπου ισχυριζόταν πως η Woodward ήταν η πιο ταλαντούχα προπτυχιακή φοιτήτρια που είχε στο εργαστήριό του τα τελευταία 25 χρόνια. Μόνο που ο νόμος είναι νόμος και οφείλει να εφαρμόζεται για όλους…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact