ΚΟΣΜΟΣ

Η 26χρονη Θεσσαλονικιά που ετοιμάζεται για το ταξίδι στο διάστημα [εικόνες]

Σε λίγες μέρες η 26χρονη θεσσαλονικιά Ιωάννα Φωτοπούλου θα γνωρίζει αν επιλέχθηκε στην τελική φάση ενός διεθνούς διαγωνισμού, ο νικητής -ή η νικήτρια- του οποίου θα κάνει μια πτήση στο διάστημα.

Ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφιότητες, η Ιωάννα, απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και έχοντας ήδη στην πλάτη της μια μακρά εθελοντική, ανθρωπιστική και ακτιβιστική δράση, είχε συμπεριληφθεί πρόσφατα στους 30 νέους από όλο τον κόσμο, που πέρασαν στην ημιτελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού “Rising Star Programme”.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την μη κυβερνητική οργάνωση “One Young World” με έδρα το Λονδίνο, σε συνεργασία με τον οργανισμό μάνατζερ Kruger Cowne. Η Ιωάννα ήταν μέλος του “One Young World” και το 2013 είχε προσκληθεί να μιλήσει κατά της διαφθοράς σε συνέδριο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Οι τρεις φιναλίστ που τελικά θα επιλεγούν, θα ταξιδέψουν στις αρχές Οκτωβρίου στην Μπαγκόνγκ της Ταϊλάνδης, όπου μπροστά σε ένα ακροατήριο χιλιάδων ανθρώπων και σε μια κριτική επιτροπή, θα μιλήσουν επί 15 λεπτά, ώστε να προκύψει ο τελικός νικητής. Αυτός ή αυτή -που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο- θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα δωρεάν διαστημικό ταξίδι με το νέο διθέσιο αμερικανικό διαστημοπλάνο XCOR Lynx.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιωάννα θέλει να αναδείξει, μέσα από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, το YouRule, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα-δίκτυο για την καταγραφή των προβλημάτων της ελληνικής επικράτειας, την οποία η ίδια ίδρυσε.

Η αμερικανική εταιρεία που θα προσφέρει τα διαστημικά ταξίδια με το συγκεκριμένο διαστημοπλάνο, ανακοίνωσε ότι το κανονικό εισιτήριο θα κοστίζει 150.000 δολάρια το άτομο. Στην ερώτησή αν η Ιωάννα θα έδινε ποτέ αυτά τα χρήματα για ένα τέτοιο ταξίδι (σε περίπτωση που τα είχε!), απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα τα έδινα. Η φιλανθρωπική μου δράση με έχει κάνει να εκτιμώ τα χρήματα με έναν άλλο τρόπο και να βλέπω ότι οι δικές μας ανάγκες είναι πάντα λίγο μικρότερες από τις ανάγκες κάποιων άλλων. Αν τα έδινα κάπου σήμερα, θα τα έδινα για να βοηθήσω τους Σύρους μετανάστες στην Ελλάδα».

Όποιος θέλει να στηρίξει την υποψηφιότητά της, μπορεί να το κάνει μέσω των κοινωνικών δικτύων, κοινοποιώντας το διαδικτυακό προφίλ της που διαθέτει στο διαγωνισμό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact