ΕΛΛΑΔΑ

«Η αγανάκτηση ξεχείλισε, αλλά κακώς χτύπησαν αστυνομικοί»

Μουδιασμένη παρακολουθεί η Κρήτη (και όχι μόνο) τις εικόνες έντασης που εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο των Χανίων. Πέτρες, βανδαλισμοί σε περιπολικά και τραυματισμοί αστυνομικών συνέθεσαν ένα σκηνικό χάους, με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννη Βερυκάκη, να βγαίνει μπροστά και να ζητά δημόσια συγγνώμη.

«Ζητώ μεγάλη συγγνώμη από τα παιδιά που τραυματίστηκαν»

Μιλώντας στο Action24, ο κ. Βερυκάκης θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους, αναγνωρίζοντας το λάθος της συμπλοκής, χωρίς όμως να κρύψει την απόγνωση του κλάδου.

«Εγώ από την πλευρά μου, για όσα συνέβησαν σήμερα, θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εξήγησε πως πίσω από την οργή κρύβεται η οικονομική ασφυξία: «Δεν αποδοκιμάζω την αγανάκτηση. Ο αγροτικός κόσμος περνάει πολύ δύσκολα οικονομικά, καθώς η πληρωμή που περιμέναμε στις 30 Νοεμβρίου δεν έγινε ποτέ. Αυτό που είδατε ήταν το ξέσπασμα του Κρητικού κτηνοτρόφου».

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, το φιτίλι άναψε όταν η Αστυνομία έλαβε εντολή να μην επιτρέψει στους αγρότες να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο.

«Εμείς ζητήσαμε να πάμε να κάνουμε τον αποκλεισμό, αλλά δόθηκε εντολή να μας σταματήσουν. Όπως καταλαβαίνετε, οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούσαν να κρατηθούν και έγινε ό,τι έγινε. Κακώς έγιναν αυτά τα πράγματα, το ξαναλέω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη για τα παιδιά που χτύπησαν».

Η επόμενη μέρα και το «διαζύγιο» με τα υπόλοιπα μπλόκα

Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή κρίσιμη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς. Στόχος των αγροτών είναι να αποσπάσουν τη δέσμευση ότι οι πληρωμές θα γίνουν άμεσα, μέσω της μεθόδου της «τεχνικής λύσης», όπως είχε συμβεί και πέρυσι.

Τέλος, ο κ. Βερυκάκης ξεκαθάρισε πως η Κρήτη τραβάει τον δικό της δρόμο. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού δεν συντονίζονται με τα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς, όπως τόνισε, τα προβλήματά τους είναι διαφορετικά – αν και αναγνώρισε ως δίκαια τα αιτήματα των συναδέλφων τους στην ηπειρωτική χώρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact