ΚΟΣΜΟΣ

Η αλήθεια για τα Τουρκικά Τανκς στον Έβρο

Δεν έχει τέλος η τουρκική προπαγάνδα και η κατασκευή ψευδών ειδήσεων, την ώρα που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει στο… κόκκινο.

Το απόγευμα του Σαββάτου (05/09), τα κατευθυνόμενα από το καθεστώς Ερντογάν τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν με… έκτακτα ότι δεκάδες άρματα μάχης που βρίσκονταν στη Συρία κατευθύνονται βορειοδυτικά με τελικό προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Αδριανούπολη.

Η αλήθεια είναι πως όντως τουρκικά τανκς έφυγαν από τη Συρία, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν κατευθύνονται προς τον Έβρο προκειμένου να ενισχύσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μάλιστα, όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές στην Ελλάδα, πρόκειται για επιστροφή τμημάτων που οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είχαν μεταφέρει στα σύνορα με τη Συρία και πλέον επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι το καθεστώς Ερντογάν κατά την στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία και την απόπειρα γενοκτονίας των Κούρδων, είχε δώσει εντολή σε μονάδες τεθωρακισμένων που βρίσκονταν στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, να μεταφερθούν στο πέδιο μάχης της Συρίας. Αυτά λοιπόν τα άρματα μάχης επιστρέφουν τώρα στις μονάδες τους και όχι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΝΕΕΣ «ΒΟΜΒΕΣ»: «Η Τουρκία μεταφέρει 40 τανκς στα σύνορα του Έβρου»

«Η μεταφορά των αρμάτων μάχης αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu,.

Είναι προφανές πως για μια ακόμη φορά τα τουρκικά ΜΜΕ «μπλοφάρουν» με στόχο να παραπλανήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζουν πλέον καλά τις «κουτοπονηριές» του καθεστώτος και των κατευθυνόμενων τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης. Παρακολουθούν κάθε στιγμή τα όσα μεταδίδουν, τα φιλτράρουν και σε καμία περίπτωση δεν «τσιμπάνε» στην χυδαία προπαγάνδα τους.

Όσο για τον Έβρο, αποτελεί απόρθητο φρούριο. Ο φράχτης είναι έτοιμος σχεδόν σε όλο το μήκος του ποταμού, με τον Στρατό Ξηράς και την Ελληνική Αστυνομία να περιφρουρούν σε κάθε σημείο των συνόρων. Ο κίνδυνος άλλωστε να επαναληφθούν φαινόμενα ανάλογα με αυτά του Μαρτίου, με χιλιάδες μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν στη Χώρα μας κάτοπιν εντολής και προώθησης από την τουρκική κυβέρνηση, ελοχεύει πάντα.

Πηγή: Newsbomb.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact