ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντίδραση – έκπληξη του Ερντογάν μετά την τάπα Δένδια σε Τσαβούσογλου

Έγινε πρώτο θέμα συζήτησης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία. Η κόντρα Δένδια- Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια και από τις δυο πλευρές.

Η πλειονότητα των σχολιαστών θεώρησε ότι ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κέρδισε μάχη και εντυπώσεις με τη στάση του. Τη συγκεκριμένη γνώμη όμως δεν συμμερίζεται ο Σουλτάνος.

Ο «Βηματοδότης» αποκάλυψε την αντίδραση- έκπληξη του Ερντογάν και τι συνέβη μετά τον καυγά των δυο κατά τη διάρκεια του δείπνου:

Μόλις τελείωσε η επεισοδιακή συνέντευξη κατευθύνθηκαν στην αίθουσα όπου είχε ετοιμαστεί το «Ιφτάρ». Υπήρξαν όμως μερικές στιγμές αμηχανίας για όσα προηγήθηκαν.

Οχι όμως από πλευράς Νίκου Δένδια, ο οποίος έσπευσε να χαιρετήσει δια αγκωνιάς τον Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απλώς σήκωσε τα χέρια του ωσάν να έλεγε στον κ. Δένδια «τι πήγες και έκανες»;

Η αμηχανία όμως, όπως μου λένε οι πράκτορές μου στην Άγκυρα, δεν κράτησε πολύ, περίπου πέντε λεπτά και εν συνεχεία οι δύο υπουργοί άρχισαν να συζητούν θέματα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την πολιτική ούτε με την διπλωματία. Εκεί έσπασε ο πάγος. Το κλίμα στο δείπνο, όπως έμαθα ήταν καλύτερο σε σχέση με αυτό που επικράτησε ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας μπροστά στις κάμερες.

Τι έφαγαν; ένα πιάτο με διάφορους μεζέδες για «Ιφτάρ» και ακολούθησαν τυρόπιτα και φακόσουπα με κρουτόν. Το κυρίως πιάτο ήταν λαβράκι με σαλάτα και για γλυκό προσφέρθηκε μπακλαβάς και σιμιγδαλένιος χαλβάς. Γλυκό χωρίς μπακλαβά στην Τουρκία δεν γίνεται, κυρίως στα λεγόμενα επίσημα γεύματα.

***Η αντίδραση του Ερντογάν

Πάντως ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως διάβασε… ανάποδα, τα όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στις κάμερες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών: «Ο υπουργός μας των Εξωτερικών του έθεσε τα όριά του, τον έβαλε στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Δένδια είπε: «Είχαμε μία ζεστή ατμόσφαιρα στην πρώτη συνάντηση, και του είπα μάλιστα να μην βάλουμε κανέναν ενδιάμεσο ανάμεσά μας, αλλά μετά , στην συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου, το πράγμα πήγε αλλού…»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact