ΚΟΣΜΟΣ

Η ατάκα υπουργού που έφερε σε δύσκολη θέση τους επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Αγώνας δρόμου μεταξύ των κολοσσών στο χώρο του αυτοκινήτου για την ηλεκτροκίνηση

Οι τρεις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μη χάσουν κι άλλο έδαφος στο στίβο της ηλεκτροκίνησης, εκεί όπου καλώς ή κακώς ο Elon Musk κρατά τη μπαγκέτα και δίνει το ρυθμό.

Και αυτό φαίνεται πως το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι Γερμανοί. Την περασμένη εβδομάδα σε μια εκδήλωση που έγινε στο Βερολίνο από τον εκδοτικό οίκο Axel Springer βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Peter Altmaier, ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess και ο ομόλογός του της Mercedes-Benz, Dieter Zetsche. Μόνο ο Harald Krüger της BMW απουσίαζε από το… χορό.

Tα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη.

Κάποια στιγμή όταν η συζήτηση πήγε στην ηλεκτροκίνηση, ο γερμανός υπουργός γύρισε προς τους επικεφαλής των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών και τους έθεσε μια σκληρή όσο και ειρωνική ερώτηση.

«Πραγματικά αναρωτιέμαι κ. Zetsche, ή εσείς κ. Diess, ή και εσείς κ. Kruger της BMW, πότε θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι έστω και κατά το ήμισυ τόσο σέξι όσο είναι ένα Tesla». Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Όσον αφορά στην ελκυστικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σας θα μπορούσατε πραγματικά να φέρετε κάποιες φρέσκες ιδέες».

Όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung ο υπουργός δεν έλαβε κάποια απάντηση από τους επικεφαλής που είτε δεν είχαν έτοιμη απάντηση είτε δεν ήθελαν να μπουν στη διαδικασία να απαντήσουν την προβοκατόρικη ερώτησή του.

Αναφερόμενος στην αυτόνομη οδήγηση, ο Peter Altmaier τόνισε πως τα αυτόνομα οχήματα θα έρθουν ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο τα περιμένουμε. «Είμαι σίγουρος πως τα αυτόνομα οχήματα έρχονται, ίσως πιο αργά από ότι υπολογίζαμε πριν από δύο ή τρία χρόνια». Και σε αυτόν τον τομέα οι γερμανικές εταιρείες θα έχουν ηγετικό ρόλο, όπως είπε. «Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αδιαμφισβήτητα πολύ δυνατή στην ανάπτυξη, την κατασκευή και την πώληση οχημάτων υψηλής ποιότητας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact