ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα απαντά στην Αγκυρα: Tουρκικά F-4 πλησίασαν στα 4 μίλια το ελικόπτερο του Τσίπρα, τα αναχαίτισαν F-16

Μετά την διάψευση της Αγκυρας, που υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού ενώ πετούσε προς το Αγαθονήσι, η Αθήνα απάντησε με λεπτομέρειες για το τι συνέβη.

Δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο Sikorsky που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι, αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ.

Δύο τουρκικά F-4 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδιών, επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο -που πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών και μετέφερε τον πρωθυπουργό- ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.

Μάλιστα, τα τουρκικά αεροσκάφη- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το Sikorsky, το οποίο κατέβηκε χαμηλότερα. Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Η απίστευτη διευκρίνιση του ΑΠΕ για τον αιγαιόγλαρο

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η διευκρίνιση του ΑΠΕ για το θέμα. Ενώ από το πρωί έχει προκληθεί νέα ένταση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, καθώς ανήμερα της 25ης Μαρτίου τουρκικά αεροσκάφη κορύφωσαν τις προκλήσεις παρενοχλώντας το ελικόπτερο του πρωθυπουργού, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο τηλεγράφημα με τις πληροφορίες για το τι συνέβη, έκρινε απαραίτητο να αναδείξει ότι το Αγαθονήσι είναι πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών, προκειμένου να… υπογραμμίσει τη σημασία του γεγονότος.

«Σημειώνεται ότι το Αγαθονήσι εντάσσεται στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 ως πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών (Αιγαιόγλαρος κ.ά.)», αναφέρει συγκεκριμένα το ΑΠΕ στην απίστευτη διευκρίνιση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact