ΚΟΣΜΟΣ

Η δημοτικότητα του Τραμπ αυξήθηκε στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων

Ρόλο σε αυτό έπαιξε η επίθεσή του εναντίον των βουλευτριών των Δημοκρατικών

Μπορεί για το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ να υπάρχουν αρκετές ενστάσεις, ωστόσο φαίνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αυξάνει τη δημοτικότητά του στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε μέσω Twitter εναντίον τεσσάρων νέων βουλευτριών των Δημοκρατικών, που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες -πράξη που καταδίκασε χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικές» εκφράσεις σε ψήφισμά της.

Αυτό κατέδειξε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και η οποία διενεργήθηκε σε όλες τις ΗΠΑ τη Δευτέρα (15/07) και την Τρίτη (16/07). Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των μελών των Ρεπουμπλικανών που υποστηρίζουν τον μεγιστάνα αυξήθηκε κατά 5% από την περασμένη εβδομάδα, στο 72%. Ωστόσο, υποχώρησε μεταξύ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και ανεξάρτητοι μετά την πολιτική θύελλα που πυροδότησε το μπαράζ προεδρικών αναρτήσεων στο Twitter.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των ανεξάρτητων, περίπου οι τρεις στους δέκα εγκρίνουν τα πεπραγμένα του Τραμπ, από τέσσερις πριν από μία εβδομάδα. Το ποσοστό του μειώθηκε κατά 2 μονάδες στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Πάντως, η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ συνολικά παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, με το 41% των Αμερικανών να εγκρίνει τα πεπραγμένα του στο αξίωμα και το 55% να τα αποδοκιμάζει. Επίσης, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι η στήριξη των μελών και των υποστηρικτών του GOP στον Τραμπ παραμένει ισχυρή.

Η δημοσκόπηση των Ipsos/Reuters διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου στα αγγλικά με δείγμα 1.113 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 479 Δημοκρατικών και 406 Ρεπουμπλικάνων, σε όλη τη χώρα. Έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3% για το σύνολο του δείγματος και ±5% για τα υποσύνολα των υποστηρικτών των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact