ΚΟΣΜΟΣ

Η Δύση παρατείνει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία -Ως μέτρο πίεσης

Την απόφαση να παρατείνουν για έξι μήνες τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση, πήραν οι ηγέτες της Δύσης.

Η απόφαση ελήφθη στο περιθώριο της Συνόδου της G20, στην Τουρκία, ενώ οι κυρώσεις θα είναι σε ισχύ μέχρι τον επόμενο Ιούλιο, σύμφωνα με ανώτατο Ευρωπαίο διπλωμάτη, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Οι κυρώσεις παρατάθηκαν, παρά τις εκκλήσεις για στενότερη συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς ο οποίος εκπροσωπούσε τον Φρανσουά Ολάντ στη Σύνοδο, είχαν μία σύντομη συνάντηση λίγο πριν από το τέλος των εργασιών της G20 στην Αττάλεια.

Σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση των Δυτικών ηγετών, οι κυρώσεις θα ήταν σε ισχύ έως τον Ιανουάριο, πριν από την πλήρη εφαρμογή της λεγόμενης συμφωνίας του Μινσκ, που έχει σκοπό την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Κιέβου και φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία. Οι ηγέτες όμως αποφάσισαν ότι όλοι οι όροι της συμφωνίας θα πρέπει να εκπληρωθούν, πριν εξετάσουν το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κυρώσεων.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν ότι είναι σημαντικό να παραμείνει η πίεση στη Ρωσία, πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές στην ανατολική Ουκρανία. «Οι εκλογές αυτές είναι δύσκολη υπόθεση», είπε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Reuters. «Εχουμε μόνο μία ευκαιρία για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, αν παίξουμε το χαρτί των κυρώσεων. Οι οικονομικές κυρώσεις πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος», συμπλήρωσε.

Μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Ολάντ είχε κάνει έκκληση για ένα μεγάλο συνασπισμό εθνών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Μόσχα στις 26 Νοεμβρίου, για να συζητήσει στενότερη συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ομως, μία ημέρα νωρίτερα θα δειπνήσει με την Ανγκελα Μέρκελ, με την Καγκελάριο να αναμένεται να τον καλέσει να παραμείνει σταθερός στο θέμα των κυρώσεων.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact