ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τη Lehman για να την αφήσουν να σκάσει»

«Επείγει να υπάρξει διέξοδος, η Ελλάδα χρειάζεται ρευστότητα και επιστροφή σε μια κανονικότητα», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα.

«Είναι η ώρα των ηγετών. Επείγει να υπάρξει διέξοδος και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες. Και η Ελλάδα χρειάζεται ρευστότητα και επιστροφή σε μια κανονικότητα που να της επιτρέψει να τρέξει στο δεύτερο εξάμηνο με μία σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας, μόνο έτσι θα μειώσουμε την ανεργία», δήλωσε στον Real FM.

Και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει αυτό το μέτωπο, να το εξομαλύνει, να βάλει οριστικά στο ντουλάπι αυτήν τη φάρσα περί Grexit, για να μπορέσει τους πραγματικούς κινδύνους του Brexit που ετοιμάζει με το δημοψήφισμα ο κ. Κάμερον και του Frexit που υπόσχεται με δημοψήφισμα η Μαρί Λεπέν αν κερδίσει τις εκλογές».

Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, «πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι ανόητοι έλεγαν: “Aς αφήσουμε τη Lehman Brothers να καταρρεύσει, για να τιμωρηθούν οι άσωτοι τραπεζίτες που τη διαχειρίζονταν. Είμαστε κατοχυρωμένοι, οχυρωμένοι, δεν θα πάθουμε τίποτα”. Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη Lehman Brothers για να την αφήσουν να σκάσει».

Ο κ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η συμφωνία θα στηριχτεί από τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία». «Θα περάσει. Αν ο πρωθυπουργός συμφωνήσει σε κάτι και το φέρει στη Βουλή για έγκριση, εκτιμώ ότι θα στηριχτεί από τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία των 162 βουλευτών και εκτιμώ, επίσης ότι θα έχει ευρύτερη πολιτική και κοινωνική στήριξη. Αν υπάρξουν προβλήματα, προβλέπω ότι θα υπάρξουν στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ», είπε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact