ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Ελλάδα έχασε τον τελευταίο φίλο της»

Ιδιαίτερα επικριτική με τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται η αριστερών πεποιθήσεων γαλλική εφημερίδα, Le Monde, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες το ελληνικό θέμα δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Και μεταφέρει τις δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ από τη Βαυαρία όπου διεξήχθη η Σύνοδος της G7.

Η Le Monde υποστηρίζει ότι ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τους Ευρωπαίους να δράσουν, όμως η παρέμβαση Γιούνκερ τράβηξε όλα τα βλέμματα και τα σχόλια.

Χρησιμοποιώντας όχι και τόσο διπλωματική γλώσσα, ο Γιούνκερ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι του είπε ψέματα στις 3 Ιουνίου κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια λέει ότι ο Γιούνκερ υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τήρησε τη δέσμευσή του να αποστείλει πρόταση προς τους δανειστές, την οποία περίμενε για αρκετές ημέρες.

Και τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την πρόταση των θεσμών στη Βουλή σα να ήταν του Γιούνκερ. Ενώ παραθέτει τη δήλωση ότι ο κ. Τσίπρας ήταν φίλος του και παραμένει φίλος, όμως για να διατηρηθεί μία φιλία θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιους κανόνες.

Η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ αγαπάει την Ελλάδα και την έχει στηρίξει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης εδώ και πέντε χρόνια.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν έχει προσπαθήσει να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα, προτείνοντάς του ακόμη και την αποστολή εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσουν την Ελλάδα να αναδιοργανώσει τη δημόσια διοίκηση. Και είχε ζητήσει από τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν να συνεργαστεί με την Αθήνα για να αποδεσμευτούν δομικά κεφάλαια για την Ελλάδα.

Η εφημερίδα ουσιαστικά λοιπόν δικαιολογεί την απογοήτευση του Γιούνκερ μετά την παρέμβαση Τσίπρα στην ελληνική Βουλή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact