ΕΛΛΑΔΑ

Η εταιρεία που έφερε τα ηλεκτρικά πατίνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παίρνει μέτρα, μετά την εισαγγελική παρέμβαση

Τη διαβεβαίωση ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα ασφαλείας έδωσε η εταιρεία των ηλεκτρικών πατινιών Lime, ύστερα από τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ζήτησε να μειωθεί η ταχύτητα κίνησης των πατινιών. 

Στον απόηχο της παρέμβασης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών, η Lime, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διεμήνυσε ότι το αίτημα του δημάρχου κ. Μπουτάρη ήδη επεξεργάζεται.

Ο διευθυντής κυβερνητικών σχέσεων της Lime για την Ελλάδα, Αλεσάντρο Τομάσι, συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «το αίτημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη υλοποιείται ήδη από την ομάδα μηχανικών μας, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας στα θέματα ασφάλειας. ‘Ο,τι ανακοινώσαμε νωρίτερα σήμερα για την πόλη της Αθήνας, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη μεσογειακή πόλη που συνεργάστηκε μαζί μας για τη λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών και δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί της για ένα καινοτόμο σύστημα κινητικότητας στην πόλη» υπογράμμισε ο κ. Τομάσι. 

Δωρεάν κράνη και εικονικές περιφράξεις

Η Lime ανακοίνωσε επίσης ότι, όπως και στην Αθήνα, η εταιρεία θα διανείμει δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, με τη χρήση τεχνολογίας GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους.

Η πρόταση του κ.Μπουτάρη για μείωση της ταχύτητας με την οποία κινούνται τα ηλεκτρικά πατίνια είχε γνωστοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο, στη διάρκεια τοποθέτησής του σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact