ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση είναι μια συνολική στρατηγική»

«Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση δεν είναι μια κίνηση έκτακτης ανάγκης, είναι μια συνολική στρατηγική που θα μας καθοδηγεί για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια», τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην παρέμβασή του στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόταση της Επιτροπής για την μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο, η οποία «μέσω ενός δίκαιου συστήματος ποσοστιαίας κατανομής» θα ανακουφίσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης.

«Ενώ η Ευρώπη έχει αναλάβει δράση για να σώζει ζωές στη θάλασσα, το προφανές ερώτημα είναι “πού θα μείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι”», υπογράμμισε ο Δ. Αβραμόπουλος και ανέλυσε το προτεινόμενο σύστημα μετεγκατάστασης, το οποίο «θα βασίζεται στον πληθυσμό και το συνολικό ΑΕΠ της χώρας, τον αριθμό των αιτούντων άσυλο και τον αριθμό των ατόμων που έχουν ήδη επανεγκατασταθεί, καθώς και τον δείκτη ανεργίας στη χώρα».

Αναφορικά με τη ναυτική επιχείρηση «EUNAVFOR Med» που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο και έχει ως στόχο να πληγούν τα δίκτυα λαθραίας διακίνησης μεταναστών στη Μεσόγειο, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη μετανάστευση ενσωματώνει πλήρως την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας» και ότι «η αξιοποίηση της συνεργασίας πολιτικών και στρατιωτικών πόρων θα μας επιτρέψει την ενίσχυση της επιτήρησης των συνόρων και την εξάρθρωση των δικτύων των διακινητών στις τρίτες χώρες».

«Η Επιτροπή υποστηρίζει πλήρως τη ναυτική επιχείρηση στα πλαίσια της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας στη Μεσόγειο, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των διακινητών», κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact