ΕΛΛΑΔΑ

Η φρίκη με τον «Χάνιμπαλ» Θεόφιλο Σεχίδη: Σκότωσε, τεμάχισε την ίδια του την οικογένεια [εικόνες]

Το καλοκαίρι του 1996 ο Θεόφιλος Σεχίδης, που το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών, έμελλε να διαπράξει ένα έγκλημα που θα παρέμενε για πάντα «χαραγμένο» στα ελληνικά συγγράμματα εγκληματολογίας. 

Το πρώτο «καμπανάκι», που δεν λειτούργησε ως προειδοποίηση, ήρθε στις 21 Ιουλίου του 1996, όταν ο 24χρονος, τότε, Σεχίδης συνελήφθη στην Καβάλα για την κατοχή μιας κοντόκαννης καραμπίνας και ενός κυνηγετικού όπλου. 

Ο Σεχίδης δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών, ωστόσο δεν εξέτισε ποινή καθώς είχε καθαρό ποινικό μητρώο. 

Λίγες ημέρες, ωστόσο, μετά τη δίκη του, η Θάσος, και στη συνέχεια το πανελλήνιο, συγκλονίστηκαν από ένα ανεπανάληπτο έγκλημα. 

Ο Σεχίδης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δολοφόνησε και τεμάχισε πέντε μέλη της οικογένειάς του, καθώς πίστευε πως είχαν συνωμοτήσει εναντίον του με σκοπό να τον σκοτώσουν. 

H οικογένεια Σεχίδη

Η σειρά των φόνων

Το πρώτο του θύμα ήταν ο 58χρονος θείος του, τον οποίο έσπρωξε σε γκρεμό, ύστερα από λογομαχία που είχαν. Ο Σεχίδης έκοψε το κεφάλι του, προκειμένου -όπως είπε αργότερα στο δικαστήριο- «να μην βασανίζεται άλλο». 

Στη συνέχεια, στράφηκε κατά του 55χρονου πατέρα του, Δημήτρη. Ο Θεόφιλος Σεχίδης πυροβόλησε τον πατέρα του όταν τον είδε να κρατάει ένα μαχαίρι και θεώρησε ότι θα τον δολοφονούσε. Αμέσως μετά πήρε ένα μαχαίρι και έκανε μια μεγάλη τομή στον λαιμό του πατέρα του. 

Το τρίτο του θύμα ήταν η 48χρονη μητέρα του, Μαρία, την οποία μαχαίρωσε και αποκεφάλισε, όταν την είδε να κρατάει ένα μαχαίρι. 

Ακολούθησε η δολοφονία της 27χρονης αδερφής του, Ερμιόνης, με τον ίδιο τρόπο του μαχαιρώματος και αποκεφαλισμού. 

Το πέμπτο θύμα και οι φρικτές λεπτομέρειες

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σεχίδης αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων και τους φύλαξε  στο ψυγείο, όπως είπε για «μεταγενέστερη μελέτη». 

Την επόμενη μέρα της δολοφονίας των τεσσάρων, η 75χρονη γιαγιά του Σεχίδη, Ερμιόνη, επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας στη Θάσο. Ο Σεχίδης τη σκότωσε καθώς, όπως είπε στο δικαστήριο, ήταν βέβαιος ότι είχε σκοπό να του επιτεθεί με μαχαίρι. 

Προτού συμπληρωθούν 48 ώρες από τις δολοφονίες, ο Σεχίδης τεμάχισε τα πτώματα με αλυσοπρίονο, πέταξε τα μέλη σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε σε χωματερή της Καβάλας. 

Ο Θεόφιλος Σεχίδης κατά την αναπαράσταση των φόνων / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εξιχνίαση

Τα εγκλήματα ξεκίνησαν να ερευνώνται όταν η Ελένη Σεχίδη, σύζυγος του θείου του Θεόφιλου Σεχίδη και μόνιμος κάτοικος Βελγίου, ανησύχησε για τους συγγενείς της -που δεν «έβρισκε» στο τηλέφωνο- και ειδοποίησε τις Αρχές. 

Καθώς οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία, η Ελένη Σεχίδη «πέταξε» για την Καβάλα και έφθασε τελικά στη Θάσο. 

Δημοσίευμα των ημερών για την εξαφανισμένη οικογένεια / Φωτογραφία: Facebook

Τότε ήρθε αντιμέτωπη με τον Θεόφιλο Σεχίδη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το πού βρίσκονται οι συγγενείς τους, λέγοντας ότι και ο ίδιος τους αναζητούσε. 

Ο Σεχίδης τελικά συνελήφθη με την κατηγορία των ανθρωποκτονιών και η δίκη του ορίστηκε για τις 20 Ιουνίου του 1997, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας. 

Κατά την προανάκριση, υποστήριξε ότι διέπραξε τους φόνους σε άμυνα και όντας θύμα οικογενειακής συνωμοσίας, κάνοντας λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» και παρουσιάζοντας το σενάριο ότι ήταν παιδί «άλλης μάνας». 

Ο Σεχίδης κατά τη δίκη του / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Οι παραπάνω μαρτυρίες του Σεχίδη οδήγησαν τους αστυνομικούς να ζητήσουν ψυχιατρική εκτίμηση, καθώς όσα έλεγε αλλά και ο τρόπος του παρέπεμπαν σε ψυχωσικό σύνδρομο. 

Ο Σεχίδης εν τέλει καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε φορές ισόβια και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού. 

Το 2016 και το 2017 υπέβαλλε αιτήματα αποφυλάκισης τα οποία απορρίθηκαν από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. 

Η διάγνωση 

Οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον Σεχίδη διέγνωσαν σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας, ωστόσο θεώρησαν ότι είχε πλήρη ευθύνη και επίγνωση των πράξεών του. Στο πόρισμά τους ανέφεραν ότι ο Σεχίδης είχε βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις στην οικογένειά του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του ‘92, τέσσερα χρόνια προ των εγκλημάτων, ο Θεόφιλος Σεχίδης είχε υποβληθεί σε αξονική τομογραφία που είχε φανερώσει εγκεφαλικές ανωμαλίες. 

Η εξέταση επαναλήφθηκε μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση, και επιβεβαίωσε «μη φυσιολογικά ευρήματα». 

Το 2010 ο ψυχίατρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών του Αττικού Νοσοκομείου, Γεώργιος Τζεφεράκος, δήλωσε ότι ο Σεχίδης πάσχει από σχιζοφρένεια, και όχι από σχιζότυπη διαταραχή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact