ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία απειλεί να «αμολήσει» τους μετανάστες αν η Μεγάλη Βρετανία ψηφίσει το Brexit

Η Γαλλία θα πάψει να συγκρατεί τους μετανάστες στο Καλαί αν η Μεγάλη Βρετανία αποφασίσει το Brexit, απείλησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι σε περίπτωση Brexit, η Γαλλία θα καλέσει τις τράπεζες να εγκαταλείψουν την Μεγάλη Βρετανία και να εγκατασταθούν στη Γαλλία.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μια ημέρα πριν την γαλλο-βρετανική σύνοδο στην οποία θα παρευρεθούν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ντέιβιντ Κάμερον, με κύριο θέμα το δημοψήφισμα που θα γίνει για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.
«Την ημέρα που αυτή η σχέση θα πάψει να υπάρχει, οι μετανάστες δεν θα βρίσκονται πλέον στο Καλαί», δήλωσε ο κ. Μακρόν, σε συνέντευξή του στην βρετανική, καθημερινή εφημερίδα Financial Times. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ένα ενδεχόμενο Brexit θα μπορούσε να σαμποτάρει ενδεχόμενη συμφωνία των δύο χωρών που επιτρέπει στο Λονδίνο να κάνει ελέγχους στα σύνορα προς την πλευρά της Γαλλίας.
Ο κ. Μακρόν δήλωσε, επίσης, ότι σε περίπτωση Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει πλέον πλήρη πρόσβαση στην ενωμένη αγορά και ότι το Παρίσι θα προσπαθήσει να προσελκύσει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο δικό της έδαφος.
Στο ίδιο κλίμα, ο Ντέιβιντ Κάμερον, είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι το Brexit σημαίνει πως οι έλεγχοι στα σύνορα θα καταργηθούν για το Καλαί και ότι «τίποτα δεν θα μπορεί να εμποδίσει χιλιάδες άτομα να διασχίσουν την Μάγχη από τη μια μέρα στην άλλη».


Από τις αρχές της εβδομάδας, οι γαλλικές αρχές έχουν ξεκινήσει να καταστρέφουν τα παραπήγματα των χιλιάδων μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στη νότια πλευρά της ονομαζόμενης «Ζούγκλας» του Καλαί, της μεγαλύτερης παραγκούπολης της Γαλλίας, στην οποία στοιβάζονται χιλιάδες μετανάστες περιμένοντας να φύγουν προς την Μεγάλη Βρετανία. Η Γαλλία προσπαθεί να εγκαταστήσει αυτούς τους παράνομους μετανάστες σε κέντρα μεταναστών μέσα στην Ζούγκλα ή σε άλλα σημεία της χώρας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact