ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία καλεί στο Μόναχο τις αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης

Πρωτοβουλία από τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας

Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει τις μεσολαβητικές της προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, παρά την παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σύμφωνα με το wirtschaft.com, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας καλεί στο Μόναχο όσους συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη πριν από δυόμισι εβδομάδες.

«Προσκάλεσα μαζί με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, τα κράτη που συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου, στις 16 Φεβρουαρίου στο Μόναχο στην πρώτη συνάντηση έπειτα από τη διάσκεψη», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε κοινή του συνέντευξη στις εφημερίδες του «Redaktionsnetzwerk Deutschland / RDN» («Δικτύου Συντακτών Γερμανίας») που θα κυκλοφορήσουν αύριο, Πέμπτη.

«Η έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιμαχομένων μερών στη Γενεύη είναι ένα καλό σημάδι και θα υλοποιήσει μια σημαντική συμφωνία της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη. Είναι επειγόντως αναγκαίο τα δύο μέρη να συζητήσουν τώρα για την επίτευξη μιας πραγματικής κατάπαυσης του πυρός και να διαπραγματευτούν το πλαίσιο γι’ αυτήν.

Η διεθνής κοινότητα, αλλά κυρίως ο λαός της Λιβύης, αναμένει τώρα γρήγορα και συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ωστόσο, εκτιμά ότι «οι πιθανότητες να επιλυθεί σύντομα η διαμάχη είναι μικρές και ο δρόμος προς την ειρήνη στη Λιβύη παραμένει μακρύς, οι συνομιλίες όμως που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη σηματοδοτούν ένα σημαντικό στάδιο. Οι συνομιλίες της Γενεύης μας ενθαρρύνουν να συνεργαστούμε με επιμονή με τα Ηνωμένα Έθνη για την εφαρμογή των αποφάσεων του Βερολίνου. Αυτό τον στόχο οφείλει να εξυπηρετήσει η προσεχής συνάντηση του Μονάχου», πρόσθεσε ο Χάικο Μάας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact