ΚΟΣΜΟΣ

Η γηραιότερη γυναίκα του πλανήτη είναι… 127 ετών!

Η Leandra Becerra Lumbreras από το Μεξικό είναι 127 ετών και ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Προς το παρόν όμως δεν μπορεί να το αποδείξει, γιατί έχασε το πιστοποιητικό γέννησής της…

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη είναι γυναίκα και κατάγεται από το Μεξικό. Πρόκειται για την Leandra Becerra Lumbreras, που γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1887, στην πόλη Zapopan του Μεξικού, αλλά όπως ισχυρίζονται οι δικοί της, η υπεραιωνόβια γυναίκα έχασε το πιστοποιητικό γέννησής της πριν 40 χρόνια, σε μια μετακόμιση που έκανε. Όμως, οι αρχές του Μεξικού, σύμφωνα πάντα με τις εγγονές της, πρόκειται να της δώσουν νέο πιστοποιητικό γέννησης.

Η γυναίκα απέκτησε πέντε παιδιά, από τα οποία δεν βρίσκεται κανένα εν ζωή, 20 εγγόνια, 73 δισέγγονα και 55 τρισέγγονα. Δύο από τις εγγονές της γυναίκας, δήλωσαν στην εφημερίδα «El Horizonte», ότι η γιαγιά τους συμμετείχε στη μεξικανική επανάσταση που έγινε από το 1910 μέχρι το 1917, ενώ το επάγγελμά της ήταν μοδίστρα.

Όσο για τα μυστικά της μακροζωίας της, οι εγγονές της ανέφεραν ότι είναι τρία: Ο πολύς ύπνος (Μπορεί να πέσει για ύπνο ακόμα και για τρεις συνεχόμενες μέρες), το ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ και οι… σοκολάτες! Για τις σοκολάτες και τα γλυκά γενικότερα, οι εγγονές της γυναίκας είπαν ότι τρώει άφθονα, αφού δεν έχει ούτε διαβήτη, ούτε υπέρταση!

Για την ηλικία της γιαγιάς από το Μεξικό, πάντα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εγγονών της, μπορεί να μην υπάρχει το πιστοποιητικό γέννησης, αλλά η γυναίκα έχει στην κατοχή της αντικείμενα που αποδεικνύουν την ηλικία της, όπως ένα ρολόι τσέπης που έχει επάνω του χαραγμένο ένα τρένο ατμού.

Πέρα όμως από αυτό το αποδεικτικό στοιχείο, η γυναίκα, που έχει διαύγεια σκέψης, συχνά διηγείται στους δικούς της ιστορίες από τη μεξικανική επανάσταση και από τη συμμετοχή της σε αυτή, καθώς και για τη σχέση της με τον Margarito Maldonado, έναν από τους ηγέτες της επανάστασης.


Η Misao Okawa

Το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέχει η Γιαπωνέζα Misao Okawa, η οποία είναι κατά 12 χρόνια μικρότερη από την Μεξικανή Leandra Becerra Lumbreras.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact