ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Κωνσταντινούπολη ΔΕΝ ανήκει στην Τουρκία. Το 1918 απελευθερώθηκε και δε δόθηκε ποτέ ξανά στους Τούρκους με καμιά συνθήκη .Είναι υπό κατοχή.

Κάντε ¨σημαία σας ¨ αυτό το άρθρο.

Ιδού οι αποδείξεις ότι η Πόλη βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή, όπως και τα κατεχόμενα της Κύπρου, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης

Η Συνθήκη Ανακωχής του Μούδρου ( συνήφθη στην Λήμνο από 17-30 Οκτωβρίου 1918 ) είναι ξεκάθαρη αφού παρέχει τη δυνατότητα στους Συμμάχους δηλαδή στους Άγγλους, Γάλλους και Ιταλούς να καταλάβουν, για λόγους ασφαλείας, οποιαδήποτε στρατηγικά σημεία επί του εδάφους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χωρίς συνεννόηση με αυτήν.

Αυτό και έγινε !!

Η απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης άρχισε θεσμικά στις 13 Νοεμβρίου 1918 όταν οι Γάλλοι μπήκαν στην Πόλη (12 Νοεμβρίου 1918) και ολοκληρώθηκε Αρχές Οκτωβρίου 1923 ήτοι , ΜΕΤΑ την Συνθήκη των Σεβρών.

Ο Γάλλος Στρατηγός Franchet d’Espèrey (1856-1942) που γεννήθηκε στη Γαλλική Αλγερία στη Mostaganem εισήλθε στην Πόλη πάνω σε άλογο που ακολουθούσαν δύο των στρατιωτών του, πράξη που απαντούσε σε αυτό που είχε κάνει ο Σουλτάνος το 1453 και τούτο ( όπως καταγράφηκε εκείνη την εποχή ) σήμανε το τέλος της Τουρκικής αυτής περιόδου που ξεκίνησε την αποφράδα εκείνη ημέρα , 29 Μαΐου 1453.

Ακολούθησαν ως γνωστόν οι Άγγλοι στις 13 Νοεμβρίου του 1918 και οι Ιταλοί στις 7 Φεβρουαρίου 1919 . Την περίοδο αυτή ( που άρχισε θεσμικά στις 13 Νοεμβρίου 1918 και τελείωσε στις 4 Οκτωβρίου 1923) η Κωνσταντινούπολη ήταν η μοναδική περίπτωση στον κόσμο που λειτούργησε ως οιονεί κρατική οντότητα χάριν στην ικανότητά της για αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση εξαιτίας του ρόλου της ως εμπορικού κόμβου και της δραστηριότητας κυρίως εκατοντάδων Χιλιάδων Ελλήνων.

Από την επομένη όμως της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης ( 1923 ) η Τουρκία άρχισε να περιορίζει τα δικαιώματα που παρείχε στους Έλληνες η συνθήκη, καταπατώντας με απροκάλυπτο τρόπο διάφορα άρθρα της , χωρίς να κατέχει νόμιμα την Πόλη αλλά , εκμεταλλευόμενη το ¨κενό¨ που αντιλαμβάνεστε.

Αποκορύφωμα τα «Σεπτεμβριανά», το οργανωμένο αυτό πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, εξ ου και η ονομασία, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όταν καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών και των Αρμένιων, πλην όμως Τούρκων υπηκόων, καθώς και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, λεηλατώντας και πυρπολώντας χιλιάδες ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας τρομοκρατία και ανασφάλεια για τις υφιστάμενες μειονότητες.

Την εξέλιξη την γνωρίζουμε .

Η Τουρκία συνεπώς έχει υπό την κατοχή της σήμερα, την Κωνσταντινούπολη ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ της Συνθήκης της Λωζάνης

Έχει υπό την κατοχή της μια Πόλη που έχασε το 1918 και που δεν της δόθηκε με καμία συνθήκη .

Έχει υπό την κατοχή της την Κωνσταντινούπολη που δεν έχασαν ποτέ σε πόλεμο οι ‘Έλληνες από το 1918 και μετά

Έχει υπό κατοχή της – όπως τα κατεχόμενα της Κύπρου – την διαχρονική πρωτεύουσα του Ελληνισμού

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ( Hellas )

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact