ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση περιμένει το πράσινο φως από την Τρόικα για φοροελαφρύνσεις

Οι φοροελαφρυνσεις θα είναι όπως όλα δείχνουν το κύριο μενού στην τελική συνάντηση με την Τρόικα, οπότε και αναμένεται η αντίδραση των εκπροσώπων των δανειστών στα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.

Αν και για μια ακόμη φορά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ν. Κοστελλο, εμφανίστηκε άνετος μπροστά στις κάμερες μιλώντας για καλό κλίμα, η Τρόικα εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της όπως για παράδειγμα στο αίτημα της αύξησης των δόσεων για τις ρυθμίσεις οφειλών. Ως εκ τούτου, αναμένεται με αγωνία η πρώτη αντίδραση στο επιχείρημα της Αθήνας για απώλεια περίπου 400 εκατ ευρώ από την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο, που καθιστά επιβεβλημένη τη μείωση του φόρου θέρμανσης, όπως και στα επιχειρήματα περί υπέραπόδοσης της φορολογικής μεταρρύθμισης που επιτρέπει μειώσεις συντελεστών και πάνω απ’ όλα την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς.

Κλειδί χαρακτηρίζεται η συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2015, για το οποίο δεν έγινε ακόμα συζήτηση, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις. Ως εκ τούτου συμφωνία επί των ελαφρύνσεων δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, κάτι που σημαίνει ότι αναζητείται έστω δείγμα προθέσεων από την Τρόικα, εν όψει της ομιλίας του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αξιολόγηση επί ελληνικού εδάφους θα είναι σαφώς πιο φορτισμένη, αφού η Τρόικα ακολουθεί σκληρή γραμμή στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νομού, ενώ επί του παρόντος δεν φαίνεται να πείθεται από τις ελληνικές θέσεις και στο πεδίο των κόκκινων δανείων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact