ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση θα είναι σαν Εσκιμώος στον καυτό ήλιο»

«Έχω μεγάλη ανησυχία και για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας. Η κυβέρνηση θα είναι σαν Εσκιμώος στον καυτό ήλιο», έγραψε στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Έγραψε, όμως, ακόμη δύο σχόλια ότι «πρώτη κόκκινη γραμμή έπρεπε να είναι: επενδύσεις, παραγωγή, απασχόληση. Χωρίς αυτά, δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις» και «εύχομαι να μην πάμε σε ρήξη. Θα ήταν μια πολύ βαριά απόφαση που θα σημάδευε την κυβέρνηση, αλλά και την Ελλάδα για δεκαετίες».

Ο πρώην υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, μεταξύ άλλων, σχολίασε:

«Φοβούμαι ότι με τις δοξασίες που ακούω κάθε μέρα, θα έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που θα είναι Εσκιμώος στον καυτό ήλιο. Διότι όλη η ρητορική τους δεν έχει να κάνει ούτε με τις επενδύσεις ούτε με την παραγωγικότητα ούτε με την επιχειρηματικότητα ούτε με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Έχει να κάνει με τη διανομή. Είναι πολύ σωστό να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη και τη καλύτερη διανομή του εισοδήματος στη χώρα, αλλά στην παρούσα φάση με μια οικονομία κολλημένη, ακόμα πιο σημαντικό είναι να μιλήσουμε για την παραγωγή, για το παραγωγικό μοντέλο, για τις επενδύσεις και την απασχόληση. Και αυτό θα έπρεπε να είναι η βασική κόκκινη γραμμή και της κυβέρνησης και της χώρας.Πώς θα μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας. Διότι και να εξασφαλίσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις -και καλά θα κάναμε να τους διασφαλίσουμε- αν δεν υπάρχουν φορολογικά έσοδα σε κάποια χρόνια -διότι θα έχει καταρρεύσει η πραγματική οικονομία- δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Χρειάζεται, λοιπόν, η κυβέρνηση να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στην ευρωπαϊκή λογική, να καταλάβει ότι επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα, μόνο αν είμαστε πράγματι φιλοεπενδυτικοί».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact