ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση θα είναι σαν Εσκιμώος στον καυτό ήλιο»

«Έχω μεγάλη ανησυχία και για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας. Η κυβέρνηση θα είναι σαν Εσκιμώος στον καυτό ήλιο», έγραψε στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Έγραψε, όμως, ακόμη δύο σχόλια ότι «πρώτη κόκκινη γραμμή έπρεπε να είναι: επενδύσεις, παραγωγή, απασχόληση. Χωρίς αυτά, δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις» και «εύχομαι να μην πάμε σε ρήξη. Θα ήταν μια πολύ βαριά απόφαση που θα σημάδευε την κυβέρνηση, αλλά και την Ελλάδα για δεκαετίες».

Ο πρώην υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, μεταξύ άλλων, σχολίασε:

«Φοβούμαι ότι με τις δοξασίες που ακούω κάθε μέρα, θα έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που θα είναι Εσκιμώος στον καυτό ήλιο. Διότι όλη η ρητορική τους δεν έχει να κάνει ούτε με τις επενδύσεις ούτε με την παραγωγικότητα ούτε με την επιχειρηματικότητα ούτε με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Έχει να κάνει με τη διανομή. Είναι πολύ σωστό να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη και τη καλύτερη διανομή του εισοδήματος στη χώρα, αλλά στην παρούσα φάση με μια οικονομία κολλημένη, ακόμα πιο σημαντικό είναι να μιλήσουμε για την παραγωγή, για το παραγωγικό μοντέλο, για τις επενδύσεις και την απασχόληση. Και αυτό θα έπρεπε να είναι η βασική κόκκινη γραμμή και της κυβέρνησης και της χώρας.Πώς θα μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας. Διότι και να εξασφαλίσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις -και καλά θα κάναμε να τους διασφαλίσουμε- αν δεν υπάρχουν φορολογικά έσοδα σε κάποια χρόνια -διότι θα έχει καταρρεύσει η πραγματική οικονομία- δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Χρειάζεται, λοιπόν, η κυβέρνηση να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στην ευρωπαϊκή λογική, να καταλάβει ότι επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα, μόνο αν είμαστε πράγματι φιλοεπενδυτικοί».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact