ΑΠΟΨΕΙΣ

Ι. Μάζης: «Αν η Τουρκία αποχωρήσει θα «πάρει τον μουτζούρη»

Είναι λάθος προσέγγιση η Ελλάδα να μην καταγγέλλει διεθνώς , τις Τουρκικές προκλήσεις που είναι διαρκείς εν μέσω διερευνητικών που υποτίθεται αναμένουμε την απάντηση της Τουρκίας για να συνεχιστούν, στη λογική ότι έτσι η Τουρκία αν αποχωρήσει θα «πάρει τον μουτζούρη».

Λάθος και η άποψη ότι η Τουρκία προκαλεί γιατί είναι απομονωμένη. Η Τουρκία αποφεύγει οποιαδήποτε πιθανότητα κυρώσεων και ταυτόχρονα , εγγράφει υποθήκες στην όποια συνέχεια των διερευνητικών να ξεκινήσουν αυτές με όλες τις απαιτήσεις της πάνω στο τραπέζι και όχι μονο-θεματικά για οριοθέτηση αοζ- υφαλοκρηπίδας .

Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στον 98.4 ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, τονίζοντας ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι σαφής μιλώντας για μόνη διαφορά αοζ-υφαλοκρηπίδας, εν αντιθέσει με το Μέγαρο Μαξίμου που μιλάει για θαλάσσιες ζώνες και άρα εξ αντικειμένου αφήνει ανοιχτό έτσι και το θέμα της Αιγιαλίτιδας.

Ο κ. Μάζης μίλησε ακόμη για Βρετανικούς σχεδιασμούς ενόψει της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, ενώ πολύ χειρότερου σχεδίου Ανάν, το «κλειδί» του συμπλέγματος Καστελλορίζου, που στην Ελλάδα ακόμη και διαπρεπείς ακαδημαϊκοί μιλούν φοβικά για αυτό χωρίς να γνωρίζουν την γεωπολιτική του αξία, ενώ μίλησε και για αρνητικές ενδείξεις τις μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο , μετά τα θαλάσσια οικόπεδα που προκήρυξε η Αιγυπτιακή κρατική εταιρεία, όπου ένα εξ αυτών φαίνεται να εφάπτεται λίγο δυτικότερα του 28ου μεσημβρινού με τα εξωτερικά όρια ΑΟΖ που προκλητικά δηλώνει η Τουρκία ως δικά της .

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact